Byggahus.se

Snygga ben till "ruffigt" ekmatbord

 1. P
  Medlem · 77 inlägg
  Hej!

  Vi är i startgroparna för att göra oss ett matsalsbord av två rejäla ekplankor, tanken är att borde ska bli 1 x 2,5 meter och med ett "grovt" utseende. Dvs bräderna kommer längs långsidorna på bordet inte att vara sågade, utan "rundningen" på ekstammen skall vara kvar. Förhoppningsvis kommer bordet bestå av två 50 cm breda plankor som limmas ihop på mitten bara, så det ska se riktigt rejält ut.

  Men, vi behöver lite tips, inspiration och idéer till hur benen skall se ut. Vi vill ha dem i ek de med, inte någon stålkonstruktion. Vi har funderat på två kryss i ändarna och kanske en tvärslå emellan, eller bara raka ben med en sträva upp mot undersidan av skivan för stabilitet.

  Låt idéerna flöda, vi vill ha både galna och tråkiga idéer! *ler* Och gärna med lite förankring i verkligheten, dvs vad man bör tänka på för att verkligen få det stabilt, för varken jag eller frugan är något annat än totala amatörer när det gäller att bygga. Byggde en pergola i våras och det var det första och enda vi någonsin byggt! :) Så tips för att undvika misstag är enormt välkomna! d^_^b

  SHOOT! :wow: