Byggahus.se

Slutbetaling vid stomresning

 1. M
  Medlem · 36 inlägg

  mariana

  Medlem
  Hej!

  Om en husleverantör gör klart hela huset brukar de få sista betalningen (10-20%) från kunden när slutbesiktningen är klar. Hur funkar det här när husleverantören bara ska stomresa? Måste vi betala det sista redan när de har gjort sitt?

  Vi har först från början skrivit på en offert där den här firman skulle göra allt klart, på den skulle de få slutbetalningen av oss när slutbesiktningen skulle vara klar. Nu har de fått problem och kan inte färdigställa huset (huset har ej kommit än), utan har förklarat detta för oss och vi har nu kommit överens om att de sänker priset och stomreser bara. Men såg nu att de har i den nya offerten (som vi ännu inte har skrivit på) ändrat detta med slutbetalning till dess att de har stomrest huset.

  Brukar det vara så? Känns som att vi inte har då någon koll på om det de har gjort är ordentligt gjort innan vi betalar dem allt. Kan man ha någon mellan besiktning där? Nån som vet hur det här brukar funka?

  Vet nån förresten om de är skyldiga att göra det som står i den ursprungliga offerten, eftersom både vi och dem har skrivit på den? Det finns ingen lev.kontrakt påskrivet.

  Hälsn.
  Mariana
   
 2. L
  Medlem · 436 inlägg

  Lilla_vargen

  Medlem

  Re: Slutbetaling vid stomresning

  Är det brukligt att kunden skriver på offerten? Vet inte om det i så fall har någon juridisk innebörd.

  Däremot vet jag att man kan ha mellanbesiktning. Besiktningen är till för att kontrollera så att entreprenören har uppfyllt sina åtaganden på ett korrekt sätt. Om ni t.ex. tänker färdigställa huset själva, tror jag att det är meningen att besiktningen skall ske i skarven mellan era arbeten. Om det är annan entreprenör som skall färdigställa, borde det också gå bra att ha en mellanbesiktning. Står det inte i kontraktet att den ingår (eller i försäkringen från GARBO) får ni nog betala den själva (ett par tusen kronor).

  Det kan även bli aktuellt med mellanbesiktning om man blir osams med entreprenören och tycker att denne inte utför arbetet som han borde.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.