Byggahus.se

Slipa och olja ekparkett (total novis)

 1. G
  Medlem · 1 inlägg

  Giraffen

  Medlem
  Hej hej!
  Har suttit och idiotletat efter hur vi bäst går tillväga för att slipa och olja vår ekparkett, men postar nu som fråga istället. Vi har brutit upp parketten för att åtgärda en vattenskada och dessutom har det legat en plastmatta på halva golvet. Nu är golvet återlagt och vi har nu en yta på 35 kvm som är illa slipad och illa åtgången, samt halva ytan dessutom lackad.

  Vi vill slipa och olja golvet, och behöver samtidigt laga ett par större hack samt tre borrhål. Hur gör vi enklast lagningen? Vilket håll ska vi slipa åt? Gäller diagonalen även för raka stavar i fyrkantmönster? Vilken olja rekommenderas för inoljning och hur gör man då?

  Jag är hemskt tacksam för snabba svar då vi ska komma till skott med projektet till helgen. Pust! Hoppas att det funkar bara....
   
 2. S
  Medlem · 24 inlägg

  SATI

  Medlem

  Re: Slipa och olja ekparkett (total novis)

  Kan tyvärr inget om slipning av golv, men jag kan tipsa om att vaxa golvet istället för att olja in det. Det ser likadant ut men vaxen gör golvet mkt tåligt vi har en liten tjej som spiller och kladdar och det blir inga märken eller fläckar alls. Vaxen penslar man på två gånger ett tunt lager varje gång.

  /S
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.