Byggahus.se
Sitter o fnular på ett nytt skrivbord sedan en tid, det ska stå i ett hörn så det är två väggar som det kan sitta mot och inga ben till skivan. Planen är att åka till Bauhaus eller liknande och köpa en bänkskiva som man brukar ha till diskbänk, massivt trä av något mörkt slag. Dessa väger dock en del så frågan är om det kommer funka, några idéer? Så diskret (visuellt) uppstöttning som möjligt.

Längsgående väggen är råbetong och den lilla väggen lättbetong:
 
  • SK1.5.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • SK1.6.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det bör kunna funka tycker jag. Se bara till att fästa upp reglar på väggarna som skivan ska ligga mot . Fäst sedan skivan ordentligt och gärna med ett par rejäla skruvar uppifrån. Men det viktigaste är ändå att inte belasta för mycket i hörnet! Lycka till iaf
 
Vi har en skiva längs med väggen som skrivbord. Underbart att slippa benen när man ska dammsuga etc. I vårt fall har vi valt att sätta skivan på konsoler. För att slippa sådana som har en tvärribba (eller vad man ska kalla det) så har vi valt riktigt grova konsoler. Kanske inte de vackraste men eftersom väggen bakom dessutom är grå så syns de inte, speciellt inte med stolar framför. I vårt fall så är det en smal skiva på 50 cm och 210 lång. Till det har vi 3 konsoler och skivan går inte att rubba överhuvudtaget utan det känns väldigt stadigt. Glöm inte att kapa av den inre hörnan lite och använd för att fåra igenom eventuella sladdar.

Du kan ju naturligtvis göra så som Ezcobar föreslår också. Det kritiska i det fallet är det yttre hörnet dock, speciellt om du ska ha en 80 cm bred skiva.
 
Jag satte upp en ekskiva på väggen typ som du har tänkt. Visserligen bara 100x60, 25 mm tjock. Fäste reglar på väggen, inga konsoler. Fäste skivan med skruvar underifrån samt lim. Funka hur bra som helst. Jag skulle testa att göra samma sak med din skiva, gör lite plats så att det går att få dit en konsol om det skulle behövas. Har du en handöverfräs så fräs längs kanten med ett 45 graders skär så kommer skivan inte se så tjock och klumpig ut.
 
Många bra tipos, man tackar =) Tanken är dock att den ska se tjock o klumpig ut, eller ja rejäl är väl ett bättre ordval men samtidigt ska det ju bli stadigt trots måtten. Lite annat som ska ordnas innan men det gäller ju att planera som dom säger.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.