Byggahus.se

Skifferhus i Saltsjö-Duvnäs

2k läst  42 svar

 1. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Jag passerar det där huset då och då. I mina ögon är det nog vare sig det vackraste eller fulaste huset i området, men områdets charm kommer från att husen är så olika, och det här bidrar ju verkligen till variationen.
   
  • Svara
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Tycker att det är ett väldigt fint hus! Roligt med någon som följer sitt hjärta och skapar sig ett boende som tilltalar det egna estetiska sinnet snarare än eftersträvar att tillfredställa alla andras åsikter kring vad god estetik är (mainstream).. Bra jobbat hoppas ni njuter av ert hus. Det är ett smakfullt och smart hus! Full pott! Och nu till alla er bakåtsträvande, jantelagssinnade belackare ovan, kryp tillbaks in i era röda vitknut målad torp och nöj er med vad ni har istället för att racka ner på någon som vågar och kan ta ut svängarna!

  / Peter
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Anonym !!!!
  Vad är det som gör att avundsjukan lyser igenom. Det är ni Svensson som bor i det billigaste. Trä rött med vita knutar eller gult. Brist på fantasi. SEDAN 2 BARN .
  Oj vad tråkigt,sedan själv sätta dit spotlight i trädäcker med möbler från Jem & Fix och möbler från IKEA. Gratis något teråkigare än Svensson hus finns inte och brist på fantasi. Åk ut i världen och se Er omkring
  så kom hem och se era friggebodar. Ha Ha.
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Fantastiskt hus! Grattis. Otroligt väl avvägt, nyskapande - tradition. Lite avundsjuk faktiskt :)
  /Jesper
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Helt OK. Bra jobbat.

  Jantelagen härjar här för fullt ser jag.Jag hälsar väl på åsiktsmaffian då. Hejhej.
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Intressanta matrialval...skiffer är ju inte lokalproducerat eller gratis .

  Sitter taket uppe med samma teknik som väggbeklädnaden elelr är det ett traditionellt skiffertak ?

  Rostfria geschimslådor...är nog bra om man kompleterar med el för att inte få stående is mot skiffret..

  Det som brukar vara knepigt är inte fasaderna på sådana här hus utan vägg fönstermöten..som lätt blir lite ödsliga och konstiga med för tjocka väggar.

  Ett hus är ju mötet mellan fasadens ute och genytets inne!!!
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  blir väldigt överraskad av att hitta den här artikeln om detta hus. bor i området och har många gånger funderat på hur det kunde gå till att man fick bygglov för något så hemskt som inte passar in alls i området?
  tycker synd om grannarna som måste se detta varje dag. usch
   
  • Svara
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Coolt. Gillar att det sticker ut. Härligt
   
  • Svara
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Fint hus. Inget snack om saken. De gamla träden och denna skapelse som är fin i modellen. Skulle vara kul att se hela byggprocessen och nu skumläste jag bara texten men jag undrar vad det kostade att bygga. I Karlskoga där jag bor finns dessa hus: www.booli.se/bostad/villa/karlskoga/klokhetsvagen+14b/933757/maklare
  Tänk er dessa som fristående hus och inte grannen i "knät".
  Vore, som jag skrev tidigare, trevligt med mera innefoton på Thielevillan men jag förstår att man vill ha lite integritet. Hur fungerar det när det regnar, ser inga rör eller rännor?
  Fint är det detta skifferhus. All lycka till er som bor där.
   
  • Svara
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Skiffer är ett extremt vackert naturmaterial med väldigt bra egenskaper, och jag gillar de stora fönstrena. Dock är jag tveksam till de framkrystade formerna med 10 graders vinklar och olikformade fönster. Symmetri brukar i allmänhet uppfattas som vackrare, och gör alltid praktisk nytta.
   
  • Svara
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: olga

  Grattis till ett fantastiskt hus. Smart och smakfullt. Man kan inte förvänta sig att alla skulle gilla det, speciellt inte de som väljer att bo i trähus med vita knutar. Men det ger er bara extra poäng :).
   
  • Svara
 12. E
  Anonym
  • Svara
 13. G
  Anonym
   
  • Svara
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka