SDS Betongborrar från biltema.

9k läst  30 svar

 1. A
  Medlem · Nivå 12
 2. M
  Medlem Nivå 4
  Ett par hål fixar dom nog, men det är väl antagligen, som allt annat Biltema säljer, blötjärn i dem.

  Biltema har 1000-tals artiklar och allt är undermåligt, ofattbart att affärsidén fungerar.
   
 3. Bezt
  Medlem Nivå 10
  Väldigt långt ifrån sanningen Monterat även om detta borrset säkert inte är någon höjdare kvalitetsmässigt så har de många bra och prisvärda artiklar som t.ex. deras 10-års garanti verktyg och många bildelar.
   
 4. M
  Medlem Nivå 4
  Allt de har är sämsta möjliga kvalitet, du kan inte hitta sämre av någonting någon annan stans, förutom kanske en och annan Rustapryl.
   
 5. B
  Medlem Nivå 7
  Jag håller inte med ovanstående att allt på biltema är skräp men jag har testat sds borren 20563 som jag köpte för att borra hål i sten för spräckkilar och den var kass, den var slut efter 2 hål ca 15cm djupa. Köpte sen en Alpen på Hornbach för 250 kr och en DeWalt for 200 kr och båda dem funkade bra och definitivt värda det dubbla kostnaden mot biltemas ej fungerande borr.
   
 6. Bezt
  Medlem Nivå 10
  Monterat: Låter som du inte ens har testat själv utan går bara efter hörsägnen från någon som säljer märkesverktyg, eller också gör du kanske det själv.

  Om allt är skräp så är det konstigt om de vinner lite tester ibland.
  Cyckellås
  Snökedjor
  Bra köp - Överhandsfräs
  Lågenergilampor
  Skruvdragare (Även om jag är skeptisk till denna
  Bra köp - Vedklyv
  Bäst hållbarhet - Sparkcykel
  2:a för verktygsväskor
  Vet inte om de vann men Biltemas hjälm var bättre än Nolan bl.a
  Fiskelinor

  Sen kan man hitta tester där de kommer sist men allting är inte skräp som sagt för det finns guldkorn.
   
 7. M
  Medlem Nivå 4
  Av de punkter du uppger så har jag erfarenhet av:
  • Deras lågenergilampor de som går sönder fortast, provat flertalet storlekar och modeller.
  • Fiskelina, haha, du måste skämta!
  • Verktygsväska, antar att du syftar på den gamla hederliga plåtlådan. Även där är det crap kvalitet, har du känt på en motsvarande Luna?
  • MC-hjälmen har diskuterats mycket, men några aspekter som aldrig togs upp i testet var den höga vikten, hur länge håller låsmekanismer m.m. punkter som vanligtvis är Biltema svaghet.
  Grejorna kan i butik kännas rejäla men efter ett tags användande så rasar skräpet som vanligt.

  En ganska kul grej är att Biltemas torkarblad som vunnit någon test. Vi har en Q8 mack där man specifikt avsäger sig ansvaret i biltvätten om bilen är utrustad med Biltemas torkarblad! Skulle tro att erfarenheten har talat.

  Bra köp hänvisar inte till kvalitet utan till pris.

  Många gånger kan Biltemas grejor funktionsmässigt klara sig bra, men det har inget med kvalitet att göra. Typ tjockare gods för att de ska hålla med blötjärnet som används.
   
 8. skalman1
  Medlem Nivå 12
  Biltema har mycket som är skitdåligt rent ut sagt, t.ex brytarspetsar, silverbatterierna, tändspolarna, vakumslangarna, bilvärmeslangarna m.m.


  Men dom har även en hel del bra prylar som absolut inte tillhör bottenskiktet, bla deras dyrare handverktyg.

  Även deras träskruv är riktigt bra, bättre än essve i många fall.
   
 9. O
  Medlem · Nivå 15
  hmmm..... Om nu alla biltemas prylar skulle vara så dåliga, varför handlar folk där hela tiden och återkommande?
  Själv har jag handlat många prylar på Biltema och jag är nöjd för det mesta! Jag har gjort ett helt ovetenskapligt test hemma gällande biltemas lysrör nr: 44257 och så här två år senare lyser det lika bra som alla andra på samma slinga...
  Jag har biltemas dyrare torkarblad och dessa håller ungefär ett år.

  Gällande biltemas borrar skulle jag nog vågat testa dessa!
  En rolig grej gällande förvisso Julas billiga SDS borrar är att dessa är ibland bättre en dyrare prylar. Några hål skulle borras köpte en dyr borr och hade även julas billiga. den dyra borren pallade ett hål... julas går fortfarande....
   
 10. M
  Medlem Nivå 4
  Odjuret"
  hmmm..... Om nu alla biltemas prylar skulle vara så dåliga, varför handlar folk där hela tiden och återkommande?"

  Har du inte räknat ut det än så får du väl fortsätta fundera ;)

  P.S. Har att göra med låga priser på varor som ser ut som riktiga grejor
   
 11. T
  Medlem Nivå 6
   
 12. A
  Medlem · Nivå 12
  Oj vilket liv det blev :)

  utan att ah rpovat borrarna så känner jag att jag skulle köpt dem styckevis separat även på biltema då de såg bättre ut och hade blivigt ca 20 kr dyrare.

  Lite kul det där, en del klankar ner på biltema , men går gärna in och handlar väldigt ofta samma grejer på jula eller clasohlson, mycket skruv och plugg är tex samma.

  Jag har varit i bildelsbranchen så jag känner mig rätt säker på vad jag ska köpa och inte köpa på biltema avseende den biten.

  Mycket annat där är svensktillverkat.

  Är skeptiskt till borren dock, deras lösvikt såg bättre ut, vi få se.
   
 13. End
  Medlem Nivå 10
  Hörde från en kompis att han köpt en vattenpass där och när friggeboden var klar var den märkbart snett. Om det nu verkligen beror på vattenpasset eller hans tumne vet jag inte men skulle inte köpa precisionssaker där.
  Men jag är rätt sugen på deras svets, Mig 140 som enligt dem ska till och med klara aluminium och kan dessutom köras utan gas. Låter för bra för att vara sant, någon som kan ge uttalande om deras svets?
   
 14. O
  Medlem · Nivå 15
  Nja... inga ställen överlever i längden om man bara säljer dåliga saker. Jag har köpt mycket saker på biltema och har inte alls den erfarenheten som vissa andra här verkar ha...

  Tja... svårt att göra ett så dåligt vattenpass så att allt är synligt snett.... låter mer som om det var fel på tummen.... Men då är det bra att ha köpt saker på biltema... kan man alltid skylla på det.

  Och sedan så kommer nog biltema alltid vara ett sådant ställe som vissa anser att allt som säljs där är skit, oavsett. Och sådana som jag som inser att allt inte är dåligt.
  Trots allt så handlar väldigt många på biltema, oavsett vad vi tycker om det stället. Jag skulle inte fortsätta handla där om jag bara råkade ut för så mycket dåliga saker. Då blir det inte billigt.
  Jag kommer aldrig att kunna övertyga vissa av er här att allt på biltema inte är skit, på samma sätt som Ni inte kan övertyga mig. Många står fast vid sina åsikter om biltema,oavsett. man håller krampaktigt taget om sin åsikt om att allt är skit, som ett barn klamrar sig till sin snuttefilt.
   
 15. A
  Medlem · Nivå 12
  Oavsett vart jag köper grejer så försöker jag i bästa möjliga fall söka rätt på vart grejerna kommer ifrån.
  Speciellt biltema då de inte tillverkar några grejer själv.

  Och man förvånas ibland när man ser resultatet.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: