Byggahus.se

Repor i parkett

 1. Solid92
  Medlem Nivå 1
  Godkväll, är väldigt nybörjare på detta och har sett att våran säng har repat golvet i sovrummet (se bifogad bild). Vi bor i en hyreslägenhet i oslo och vill gärna få ordning på golvet innan vi flyttar (inga planer på att flytta ut nu men vill vara förberedd när dagen kommer). Tänkte höra med er hur man fixar detta lättast och snyggast. Jag är student och vill gärna lära mig hur man löser saker i hemmet så om det är enkelt tar jag gärna på mig uppdraget själv.
  Tack på förhand

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  0478B1F5-0167-415C-9BB6-3264FF3E7A31.jpeg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  71D4AE12-18F7-4D6B-905E-60E3915BD2C6.jpeg
   
 2. B
  Medlem · Nivå 20
 3. Solid92
  Medlem Nivå 1
  Tack :)

  ja, vi har åtgärdat problemet så inte fler repor uppstår. Jag var inne i ett byggvaruhus Och skulle köpa ett liknade kit men personalen sa att reporna Inte var tillräckligt djupa..
   
 4. B
  Medlem · Nivå 20
  Vet du om golvet är lackat, oljat eller vaxat?
  Hur djupa bedömer du att reporna är?
   
 5. Z
  Medlem Nivå 2
  Tyvärr kommer inte smältvax fungera i ert läge, det är för mycket repor och inte tillräckligt djupa (smältvaxet fäster inte när det är så lite) iaf inte för att få det snyggt! Slipa/lacka hela rummet skulle jag tro av att döma av bilderna. Tyvärr
   
 6. Raka
  Medlem Nivå 5
  Är reporna inte särskilt djupa så kan man lägga i lite olja. Har själv gjort det på mitt parkettgolv av mörk ek. Reporna finns kvar, men blir nästintill osynliga. Ekologisk kallpressad rapsolja är det jag alltid har hemma så det är även den jag använde på golvet.
   
 7. B
  Medlem · Nivå 20
  Vad tror du om den här produkten då?
  https://www.kahrs.com/sv-SE/golv/tillbehor/underhall/kahrs-touch-up
  Verkar vara bara färgad lack/olja.
   
 8. Z
  Medlem Nivå 2
  Aldrig testat så kan inte svara!
  Däremot ska det gå att gnugga valnöt över reporna, googla valnöt+repor så får ni se! Jag har inte testat det heller men internet verkar gilla det! Kanske värt o testa innan man går på med något annat!
   
 9. B
  Medlem · Nivå 20
  Nötter innehåller mycket olja så det är gissningsvis ungefär samma som ditt tips om rapsolja.
   
 10. Solid92
  Medlem Nivå 1
  Tack för tipsen så långt, tyvärr tror jag att golvet behöver slipas, då jag inte vet om olja och smältwax är tillräckligt för henne.. Är det svårt att slipa golvet och lacka det?
   
 11. B
  Medlem · Nivå 20
  Eftersom det gäller en hyreslägenhet föreslår jag att du hör med vicevärden etc. om det där är något som räknas som normalt slitage eller om det är något som ni är skyldiga att åtgärda vid en flytt. Men om det behöver åtgärdas så är det väl bara att pröva med olja på något ställe där det inte syns (under sängen).

  Det är inte helt lätt att slipa golv och få det bra.
   
 12. anders07
  Medlem · Nivå 15
  Touch-up som det länkas till här ovanför borde fungera bra på dem!
   
  • Laddar…
 13. Z
  Medlem Nivå 2
  Det är klart du kan hyra maskiner och göra det själv, men det är inte helt enkelt! Jag hade kontaktat en golvslipare. Det är inte så väldigt dyrt att få det slipat och lackat/oljat.
   
 14. Solid92
  Medlem Nivå 1
  Ungefär vad kostar det? Rummet är runt 15m^2
   
 15. T
  Medlem · Nivå 7
  Har offerter på slipning av riktigt risigt golv (>150 år gammalt undergolv) inklusive lackning/oljning. För ca 20m2 vill de ha mellan 14 och 17. Men då är det med grovslipning eftersom vi behöver avverka kanske 5mm.