Byggahus.se

Puck eller inte?

 1. G
  Medlem · 4 inlägg

  Gosik

  Medlem
  Hej forumet. Håller på och renovera vardagsrum + hall hemma och försöker förstå vad jag ska köpa för att styra belysningen. Jag har redan en del produkter från Philips Hue och fortsätter gärna köpa deras lampor. Möjligheten att dimma eller ändra färgton vill jag gärna ha genomgående. Ett annat krav är förstås att styrningen ska ske med strömbrytare; vill inte fippla med en app för att styra lamporna!

  Byggarna rekommenderar Plejd, men såvitt jag förstår tappar jag möjligheten att styra färgen på mina Hue-lampor då. Efter att ha läst på lite förstår jag att Plejd är ett proprietärt system med få features och dålig kompatibilitet.

  Jag har tittat på liknande puckar från till exempel Schneider eller EcoDim, men nu börjar jag undra varför jag behöver en puck överhuvudtaget? Varför inte bara koppla befintliga strömbrytare så att strömmen alltid är på och sedan styra lamporna med smarta strömbrytare som man kan ha var som helst? Vad är nackdelarna med det? Kan det vara farligt? Skulle mina Hue-lampor dra lite ström även när de är avstängda? Förstår inte riktigt poängen med dessa produkter när jag jämför med kombinationen smarta lampor + smarta brytare. Är poängen att man ska kunna använda befintliga dumma lampor och brytare?
   
 2. H
  Medlem · 592 inlägg

  halj

  Medlem
  Då får du ju nästan sätta doslock över de gamla brytarna så inte gäster står och fipplar med icke fungerande brytare.
  Personligen vill jag helst inte ha ett system som innebär att jag ska behöva byta batteri varje år i ett gäng trådlösa brytare som ramlat ner mellan soffkuddarna när jag ska använda dem.

  Gäller det bara nån enstaka kanske detta kan vara en bra lösning.
  https://www.tradera.com/item/344687...r-ikea-tradfri-on-off-1st-vit-halvmatt-bulky-
   
 3. G
  Medlem · 4 inlägg

  Gosik

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.