Byggahus.se

Prisskillnad på NF?

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Har fått prisuppgift på Villa Marks Sätila (191 m2) från Kärnhus och Mellangården (182 m2) från Eksjöhus nyckelfärdiga. Kärnhus: 1 550 000 exkl el och rör. Eksjöhus: 2 300 000 inkl allt. Husen är tämligen lika, dock har Sätila ingen glasveranda.

  Hur kan det skilja så mycket i pris på liknande husmodeller? Man blir ju misstänksam när en husleverantör kan ge så lågt pris på ett nyckelfärdigt hus på nästan 200 m2 i 2 plan. Eller är det så att det blir en massa "nödvändiga" tillval för att få huset i "normalstandard" (typ kakel/klinker är tillval, våtrumstapet och plastmatta ingår)?
   
 2. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Prisskillnad på NF?

  Ingen som har några tankar kring detta? (puffar själviskt upp egen tråd :D)
   
 3. HM
  Medlem Nivå 4

  Re: Prisskillnad på NF?

  Vad menas med "el och rör"? Det låter inte så nyckelfärdigt när det inte finns el och rör i huset...? :surprised:

  Det bästa sättet att kontrollera skillnaderna är väl att be om leveransdeklarationer för bägge husen och sätta sig och jämföra...
  Och hur är det med entreprenadformerna? Är de lika?
   
 4. jessicaodanne
  Medlem Nivå 6

  Re: Prisskillnad på NF?

  När man läser på Kärnhus hemsida så verkar det som om grunden inte ingår i priset. Det verkar iofs oxå som att det inte är helt självklart att allt arbete invändigt ingår. Läs själv under Kärnhus/företaget och se hur du tolkar det.

   
 5. E
  Medlem Nivå 1

  Re: Prisskillnad på NF?

  Be representanterna för husleverantörena upprätta produktionskostnadskalkyl enligt branschensregler och jämför dessa. Ut ifrån detta borde du få en bättre kostnadsbedömning på vad som ingår. Saknas något hos ena leverantören, begär in kostnadsuppgifter om ni inte vill göra det på egen hand.

  Lycka till... oftast finns det en orsak till kostnadsdifferansen!!