Pooloffert

7k läst  20 svar

 1. G
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Har fått en offert på en pool för min trädgård, och vill väl mest bara ha en "sanity-check" så allt ser OK ut. Jag har varit i kontakt med andra som har fått sin pool byggd av detta företag (Poolstar i Malmö) och de har ett mkt bra rykte vad jag kan finna.

  Det är en 4x8 m murad pool med invändig murad trappa, 1.5 mm mosaik platssvetsad liner.
  Inkl allt arbete och material och utrustning, exklusive elektrikerjobb. Jag behöver inte lyfta ett finger, och det är nog bäst för alla inblandade ;)

  Offererat pris är 360.000 kr inkl moms

  Några av de största posterna:
  Gjutning av bottenplatta och uppmurning av pool och trappa (inkl material): 125.000 kr
  Liner+bottenmatta: 48.000 kr
  Grävning och bortforsling av jord: 39.500 kr
  Pooltäckning: 25.500 kr
  Värmepump Gullberg & Jansson 9.8 kW: 23.000 kr
  Dränering inkl pump och brunn: 15.000 kr

  Finns några tillval som kanske kan vara intressanta?
  - Byte till rostfria detaljer
  - LED-belysning istället för de 2x300 W lampor som ingår i offerten
  - Filterglas istället för filtersand

  Tacksam för alla synpunkter :)
  Vill ha en "riktig" pool men kan såklart inte lägga pengar på något som blir overkill (är ensamstående pappa till två badtokiga flickor)
   
 2. F
  Medlem · Nivå 12
  Jag bygger med pool och en sak kan man konstatera, poolleverantörerna kan på timmen säga hur lång tid varje moment tar. Och det går fort...

  Hur är det med grävningen, är det vattentätt i offerten? Gräva upp 70-80 kubik som eventuellt skall deponeras mot kostnad.

  Och el, har du med det? De poolofferter jag fått har krävt att det finns 3-fas 16 A framdraget och att allt arbete som kräver behörighet ingår inte i offertet. Och teknikrum, finns det med i projekteringen och offerten?

  Jag fick offert på 80' för arbetet med gjutning av platta + i princip resten av jobbet med bygga upp frogolitblocken och gjuta väggarna, sätta liner, koppla alla rör, fylla poolen och köra igång den. Inkludive betong och armering men det ingår ingen grävning, makadambädd dränering mm och sen tillkommer kostnad för frogolitblocken med.

  Jag kommer att göra mycket själv men ta hjälp med gjutning av väggar och sätta liner.

  Jag hade funderat på att byta ut poolskyddet mot nåt lättare att hantera så man verkligen täcker när man inte badar om det är barn i familjen. Själv är jag inne på ett Zabra tak som jag tycker verkar vara en smidig kompromiss.
   
  • Laddar…
 3. G
  Medlem Nivå 2
  Tack för svar!

  Det finns inga tidsuppskattningar med i offerten utan bara arbetsmoment och pris. Jag ser det som ganska hugget i sten? Nu bor jag på en leråker så det borde inte vara några överraskningar dolda i jorden, vad gäller grävandet. Maskinrummet kommer placeras i befintligt förråd som står 15 meter bort ungefär (rör dit ingår i offerten)

  Behörig elektriker ligger utanför offerten, vet inte vad det kan kosta?

  Denna poolen skall muras i lecablock, så det är en lite annan (och kanske dyrare) konstruktion. Skall kolla in ditt förslag på poolskydd/tak!
   
 4. G
  Medlem Nivå 2
  Grundfrågan för mej är kanske om det är värt de extra pengarna för att få en murad pool, jmf med thermopool och andra liknande konstruktioner. Nu vet jag inte vad en totalentreprenad för en sådan pool kostar iofs. Vad säger ni som har erfarenhet?
   
 5. F
  Medlem · Nivå 12
  Vet inte heller men har extremt svårt att se några direkta fördelar med att mura upp en pool i leca när det finns thermopool med både bra isolering och stabil 15cm tjock gjuten betongstomme.
   
 6. S
  Medlem Nivå 7
  Jag tog in offert från Poolstar för tre år sedan, låg på 300k för en liknande pool. I pris ligger de i nivå med alla andra som bygger pooler, dvs skyhögt. Jag valde en thermopool från poolstore istället, den är lika gedigen men bättre isolerad och trappan (jag valde hörntrappa) är trevligare. Priset blev också lite lägre i slutändan, de fixade allt. Så ta in fler offerter. Ett par kommentarer:
  - Teknikrum 15 m bort låter lite långt, tänk på värmeförluster på vägen. Jag har värmeväxlare i källaren kopplad till husets vp ca 5 m från poolen, och det ger mätbara förluster. Jag lärde mig massor av matthiass tråd på poolforum, han isolerade rören i marken, det borde du också fundera på.
  - Poolbelysning är ganska tramsigt här uppe nordeuropa, där det i princip alltid är ljust när man känner för att bada ändå. Men en lampa är lite trevligt, två är overkill för en 4x8. Dessutom var lamporna skitdyra från poolstar, och helt galet blev det när man ville ha LED (10,500 kr extra!). Men LED skall du ha, det blir enklast så. Då kan du ha transformatorn i teknikrummet utan att bekymra dig över ledningstjocklek. Jag tror jag totalt gav 2500 kr för min led, elektrikern kopplar in den på en halvtimme.
   
 7. G
  Medlem Nivå 2
  Tack Sulfobus fær vettiga synpunkter!

  Kan också tycka att typ 15.000 kr för två LED-lampor låter ganska styvt... Rördragningen till förrådet skulle vara isolerad enligt offerten.

  Jag har skickat en offertförfrågan till Poolstore idag också, bra att få lite andra prisbilder. Finns så otroligt många poolfirmor och jag vågar nog inte ta en i högen (hellre lite dyrare och att det blir rätt). Men Poolstore verkar OK också, och du var nöjd vad det verkar :)
   
 8. G
  Medlem Nivå 2
  Haj!

  Idag fick jag offert från Poolstore på ungefär samma pool fast i modell Thermopool. Den var uppbyggd på ett litet annat vis, mycket mer detaljerad (ned till minsta skruv). Varje arbetsmoment var specad i timmar med ett timpris av 550 kr/tim

  Materialkostnad: 196.000 kr
  Arbetskostnad: 68.000 kr

  Men här ingår inte grävning (uppskattat till 40.000 kr av andra firman) eller dränering+pump (15.000 kr). Sen verkar det lite svajigt om det räcker med t.ex 20 mantimmar att gjuta en bottenplatta? Om vi struntar i det så blir totalpriset 320.000 kr jmf med Poolstars 360.000 kr.

  Det finns ett par no-nos i den senare offerten också. T.ex så är trappan inte klädd med liner vilket spontant kommer se billigt ut (?) Hårdvaran som pump och värmeväxlare är av mindre effekt. Tunnare liner som sätts med snäpplist istället för svetsning på plats. Man kommer att ha flera entreprenörer till samma jobb. Och innerväggen blir av frigolit, osäker hur viktigt det är för hållbarheten.

  Så här långt så kan jag motivera Poolstars högre pris. Men visst hade jag hellre betalt 250.000 kr för allt. Det är ju ändå ett hål i marken och några pumpar...
   
 9. F
  Medlem · Nivå 12
  Det finns linerklädd helgaveltrappa till thermopool med. Skulle verkligen förvåna mig om inte Poolstore kan leverera det.

  Personligen skulle jag gå på thermopool om det inte är extremt otillgängligt med betong.

  Är det en helt nergrävd pool? Då hade jag låtit Poolteam offerera sin plastpool med genomfärgad plast (PP?)
   
 10. anders07
  Medlem · Nivå 14
  Jag tycker spontant det låter som ett OK pris, inte billigt men inte heller jättedyrt. Kolla noga på ev. klausuler som kan dra iväg, t.ex. berg/sprängning och se till att du har elektriker på plats när de kräver det!

  Jag skulle också välja Thermopool, den isolerar bättre och det finns de som fått ojämna väggar med lecablock och sen puts som lossnat bakom liner. Thermopool är också säkrare vid tjäle och frysning av vattnet.

  Ang. lampan skulle jag inte betala rövarprisen de kräver för LED. I våra (tre) pooler har vi nästan aldrig använt lampan/lamporna. Bara någon enstaka gång vid bad sent på sommaren/hösten eller någon fest utomhus så enligt mig räcker vanlig 300W halogen bra!
  Köp bil elkabel på 10 eller 16 kvmm beroende på avståndet till transformatorn.

  En annan sak; skaffa för allt i världen pooltak direkt!
  Dels är det så mycket enklare, det klarar snö man kan simma under i blåst/regn, håller löv och skräp borta. Det kostar mer men är värt så mycket!
   
 11. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  En pool murad med lecablock borde vara avsevärt billigare än en Thermopool sett till funktion. Den är sämre på allt.

  Bygger du själv finns det en ekonomiskt fördel med en leca-pool men om du tar hjälp är thermopoolen snabbare att bygga => arbeteskostnaden är lägre men pga betongen så blir totalkostnaden högre.
   
 12. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Om du ska gjuta, tex som med Thermopoolen, då är min uppfattning att man ska använda rostfria armaturer. Det är avsevärt dyrare än motsvarande i plast, men har du sönder en armatur (is, sättningar i marken som drar i slangar osv osv) så har du ett riktigt tråkigt jobb framför dig att byta ut den. RF kommer hålla alternativt kan lagas på plats.

  LED: känns rätt men är svårt att räkna hem ekonomiskt. Kan ju dock vara kul att kunna ha olika färger....och du sparar en tusing på att bara behöva en transformator.

  Filterglas: Sand har funkat så länge man har haft pooler och det finns ingen anledning att slösa pengar på andra material.

  I övrigt skriver du inget om pumpar, och sandfilter - vad är det för produkter som offererats? Det är skillnad på skit och pannkaka.

  Har du funderat på dosering av kemikalier? Det var min bästa investering. Det finns flera alternativ på marknaden, titta tex på Pahlens Minimaster.
   
  Redigerat 11 feb 2017 20:22
 13. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Ja det är ju inget man köper färdigt även om den produkten kanske finns. Man bygger det ju på plats precis som om man hade murat väggarna (eller för valfri annan konstruktion).
   
 14. MathiasS
  Medlem · Nivå 24
  Billigt eller inte är nog en fråga om tycke och smak. Jag har gaveltrappa utan liner och tycker inte det är en kompromiss. Gaveltrappa + måttbeställd fabrikstillverkad liner kostar ungefär lika mycket som en platssvetsad liner vid första inköp. Vid andra inköpet är dock kalkylen inte lika rolig......då kostar den fabrikstillverkade liner 15kkr.......Jag valde att kunna byta liner utan att bli ruinerad.

  Att vattenpumpen har lägre effekt är inte något negativt. Börja med att jämföra storleken på sandfiltren. Är dom av samma storlek? Det är iprincip sandfiltret som styr storleken på pumpen. Och, tänk på att billiga vattenpumpar med hög effekt inte kan konkurrera med en trefaspump av hög kvalitet vare sig i livslängd, ljudnivå eller pumpkapacitet. Jag har en 550W pump till mina 42kubik och 100kg sandfilter.

  Thermopoolens vägg är av frigolit med en kärna av betong + cirka 550 meter armering till en 4x8. Tidigare hade man pvc-skivor invändigt för att undvika hälavtryck (jag har så) men jag tror att många har slutat med det nu, antingen för att man inte har problem med avtryck eller för att man använder legobitar med hårdare cellplast. Detta är inget du behöver fundera på eller se som en nackdel. Garanterat.
   
 15. F
  Medlem · Nivå 12
  Det finns skapligt väldefinierad helgaveltrappa i kombination med fabrikssvetsad liner. Jag får kanske anledning att återkomma om hur väldefinierad den är, jag skall montera den om ca 2 månader. Just nu går Hiltin varm och det är stenspräckningn på agendan. Mer berg än jag kom ihåg.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: