Byggahus.se

Parkslide - varning för att köpa hus/tomt med parkslide

 1. T
  Medlem Nivå 2
  Men då är frågan tror ni det räcker att rycka upp alla skott som kommer? Eller behöver man vara mer drastisk i åtgärderna, skala bort jorden och sedan så ny gräsmatta?
   
 2. D
  Medlem · Nivå 20
  Nej, ryck skotten. Låt den inte etablera sig ordentligt. Den kommer inte att trivas i gräsmattan.
   
 3. E
  Medlem Nivå 2
  Hade själv med parkslide rötter i min anläggningsjord, men jag fick vad jag betalade för....så hade bara mig själv att skylla!! Jag använde en grävgrep och säkerställde att jag fick upp alla röster....varje kväll tog jag en lov runt trädgården och så fort jag såg ett skott fram med grävgrepen....funkade fint för mig...om man bara ryker skotten finns roten kvar och börjar skjuta nya skott åt alla håll och kanter så försök få upp orginal roten så fort som möjligt!! Sedan hade jag ringt företaget med och bett dom återgärda....förutsatt att ni inte gjorde som jag som beställde billigast möjligt av en kille runt hörnet....
   
 4. K
  Tillbyggare Nivå 10
  Man kan ju säga att de får ett saftigt reklamationsjobb då. Och du får betala i slutänden... Rätt illa egentligen att de konkurrerar med privata bolag.
   
 5. K
  Tillbyggare Nivå 10
  Rör ingenting utan reklamera!!!!! Den som gjort jobbet får gå och åtgärda. Kan bli problem med reklamationen annars.
  Och som skrivits ska rotbitarna upp, inte bara skotten. De kan ju ligga i åratal och vänta.
   
 6. D
  Medlem · Nivå 20
  Ren juridiskt är det nog svårt. Det är inte olagligt att sprida parkslid. Jag gissar att de inte garanterar ogräsfri jord.
   
 7. K
  Tillbyggare Nivå 10
  Men detta är inte att anse som vanligt ogräs!
  Oavsett så måste de få chansen att åtgärda. Bör ju dock ske nu innan tjälen.
   
 8. D
  Medlem · Nivå 20
  Det tycks ju inte vara så ovanligt som man skulle vilja.
   
 9. K
  Tillbyggare Nivå 10
  Hmm, undrar hur många som just åkt på samma nit...
  Läge att tipsa SVT som har tagit upp det på flera platser i landet.
   
  • Laddar…
 10. S
  Medlem Nivå 9
  Min vän som fick parkslidestumpar i sin gräsmattejord reklamerade det och fick avdrag på priset. Det tycker jag absolut att alla ska göra som beställer matjord eller dylikt och får parkslide på kuppen. Det tvingar företagen att se över lite vad de tar sin jord ifrån. Finns ett ställe öster om Göteborg som levererar matjord (stora skyltar efter vägen osv) bara meter ifrån ett helt gigantiskt bestånd av Parkslide som är orört inne på privat mark. Den jorden kommer lätt att bli kontaminerad.

  Återigen, tar man parkslideskotten rakt av i ny jord så är det som natt och dag mot för att ta en välvuxen plantering. Jag ser ibland en del jubla över att de fick ihjäl sin Parkslide på bara ett år, men då hade den också bara vuxit där i 1-2 år. En galen skillnad mot för om den fått ta sig över längre tid. Kollar man youtube så ser man parksliderötter som är grövre än ett människolår. Den rackarn står sig pall mycket hur mycket kem man än vill trycka ner i stammarna.

  Stora fördelen nu mot för 3-4 år sedan är att Parksliden har uppmärksammats rejält. Nu har det i tråden här på byggahus varit till och från lite för sjuka svängningar, allt från domedagspredikan till lite väl extrema förslag på hur man ska utrota den, men stora vinsten med hela denna tråd har varit de ringar på vattnet som alla inlägg här ändå har skapat. Kommuner och Längstyrelse har fått upp ögonen för växten. På gott och ont även mäklare. På ett sätt kan jag tycka att denna tråd har spårat ut totalt genom åren, på ett annat sätt är jag glad över att det har varit så mycket aktivitet att tråden har uppmärksammats. Någonstans där har alla ni ändå bidragit till att kommuner och landsting fått upp ögonen för växten i sig. Det där med att bromsa den i tid hade nog engelsmännen önskat att de hade gjort sett till vad statsbudgeten ligger på för att bara utrota Parkslide.
   
 11. elsa stina andersson
  Medlem Nivå 2
  Ja!
   
 12. Talvan
  Medlem Nivå 5
  Nu är all park slide död
   
 13. mattiasp
  Moderator · Nivå 17
  Lång tråd. Någon som har testat MCPA på sliden? Har det någon som helst effekt?
   
 14. S
  Medlem Nivå 4
  Det är bara glyfosat (Roundup) som har hyfsad effekt på parkslide och inte ens det är riktigt effektivt.