Byggahus.se

Osmo blir gult o fult!?

14k läst  3 svar

 1. M
  Medlem Nivå 3
  Hej!
  Vi har just behandlat våra nya furugolv med lut och Osmo hådvaxolja efter att ha läst mycket om olika golvbehandlingar här på forumet. Vi ville ha ett golv som är naturligt ljust och hyfsat tåligt, har småbarn samt hund, och kände att vi inte riktigt orkade göra riktiga skurgolv. Nu till vårt problem: Efter slipning blev golven jättefina, så som vi vill ha dem (se bild)! Efter lutningen och borstningen ännu finare! Men efter att ha lagt på första lagret Osmo ofärgad hårdvaxolja blev golven gula o fula (se bild)! Vi undvek vitlut då vi läst att detta kunde ta fram gula o röda toner som vi inte vill ha. Vi provade också ett rum med vitlut och tyckte att det blev alldeles för vitt.

  Snälla, någon som har tips på vad vi kan göra för att få tillbaka våra fina ljusa trägolv??? Vi orkar inte börja om med slipningen...

  Ps. Vi har inte strukit för tjockt med Osmo.

  MYCKET TACKSAMMA FÖR HJÄLP!
  //Malin m fam
   
 2. M
  Medlem Nivå 3
  Ingen som behandlat sina furgolv med Gammeldags trälut ofärgad och Osmo hårdvaxolja??

  Jag ringde iaf till Welin&Co som distribuerar Osmo-produkterna, och fick till svar att det brukar kunna blekna successivt de närmsta veckorna när luten får "full effekt" eller något i den stilen. Så vi får väl vänta och se hur det blir.
   
 3. I
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Såg ditt inlägg här och undrar hur det har gått med golven. Har nämligen råkat ut för samma tråktråkiga problem. Hade såå fina golv och nu känns det som vi förstört dem.
   
 4. M
  Medlem Nivå 3
  Hej ia!
  Tror inte våra golv bleknade så värst mycket, snarare att vi vant oss vid färgen. Kanske att det har blivit lite mindre gult. Vi var oförberedda på att kärnvirket kommer fram så mycket, dvs att det nästan röd-gul-randigt istället för snyggt blekt som vi trodde... Har funderat på om man skulle våga köra nån vitpigmenterad såpa/olja ovanpå men inte vågat/orkat. Nästa gång ska vi blanda vitlut med vanlig lut för att hitta rätt nyans hade vi tänkt, eller inte ta med hela bottensatsen i den vita luten som är ett annat tips vi fått. Eller orka såpa golven istället, det blir helt klart finast! Hör av dig om du kommer på någon bra lösning för dina golv!
  Mvh//Malin
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka