Nersutten skinnsoffa - går det fixa?

658 läst  7 svar

 1. hahalj
  Medlem Nivå 13
  Har en skinnhörnsoffa som vi köpte begagnad för ett par år sedan, då var det inget fel på sittkomforten, allt var bra. Nu känns den nersutten och på vissa ställen känner man träramarna i botten när man sätter sig. I botten sitter nozag-fjädrar.

  Eftersom soffan i övrigt är i bra skick så skulle man ju vilja förlänga livet några år till. Finns det något man kan göra för att ordna till detta? Skulle fler och kortare avstånd mellan nozag-fjädrar göra nån skillnad? Kan man fylla på med stoppning på nåt sätt även om dynorna är fasta och inte öppningsbara?
  Alla tips tas tacksamt emot.:thinking:
   
 2. Frustrator
  Verktygstokig · Nivå 16
 3. hahalj
  Medlem Nivå 13
  Ok, men hur vet man att fjädrarna är slitna? Ska man kunna känna det på nåt sätt? Jag har ju ingen aning om vad som är normal spänst i dessa.
   
 4. Mazen
  Inredare · Nivå 12
  Om du känner ramen och nozag så är det mest troligt att kallskummet i plymåerna har mattats ner. Dvs du sitter igenom dynorna. Köp en tunnare kallskumsskiva med bra hållfasthet och lägg (tråckla) in mellan nozag och plymån så du får mer spänst ..
   
  • Laddar…
 5. hahalj
  Medlem Nivå 13
 6. Mazen
  Inredare · Nivå 12
  • Laddar…
 7. hahalj
  Medlem Nivå 13
  Ok, tack. Får testa först med detta, räcker inte det så får jag se över fjädrarna.
   
  • Laddar…
 8. hahalj
  Medlem Nivå 13
  Tryckte i skummet mellan fjädrar och stoppning idag och nu känns den nästan som ny igen! Lade lite extra ovanpå träbalkar i ramen och det blev kanonbra.
  Tack för det tipset!
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: