Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

maxa yta i Attefallshus - hur har ni gjort?

 1. V
  Medlem · 11 inlägg

  varsommar

  Medlem
  Går i planerna att skaffa ett attefallshus 30kvm och vill isåfall få ut så mycket yta som möjligt. Det optimala vore att ha en källare men kostnader och eventuellt problem kan nog dra iväg. Är det någon här som gjort ett Attefallshus med källare eller ovanmark och kan dela erfarenheter, gärna också bilder?

  Kommer nog att köpa de mesta tjänsterna och funderar på för -och nackdelar platsbygg vs köpa nyckelfärdigt hus. Ungefär samma pris? Tips på nyckelfärdig leverantör tas tacksamt emot.
   
 2. T
  Byggveteran · 89 inlägg

  Tooompaaa89

  Byggveteran
  En snabb googling tar dig till ett par leverantörer. Det attefallshus vi bygge platsbyggt blev dyrare än nyckelfärdigt.

  Behöver du en KA hjälper jag dig gärna.

  Allt gott
   
 3. L
  Medlem · Stockholm · 327 inlägg

  Lillekitte

  Medlem
  Nyckelfärdigt har fördelen att leverantören (ofta) sköter administrationen mot kommunen, samt alla andra handverkare, vilket vi tyckte var en stor fördel. Jag tror inte man skall underskatta hur mycket jobb det är med sådant.

  Vårt attefallshus är rätt ”standard”, 25 m2 med loft med låg takhöjd, så när det gäller att maximera yta så är nog inte vårt hus något för dig.
   
  • Laddar…
 4. pacman42
  Medlem · Västra Götaland · 9 646 inlägg

  pacman42

  Medlem
 5. L
  Medlem · Stockholm · 327 inlägg

  Lillekitte

  Medlem
  Som sagt, vårt hus har inte källare, loftet har låg takhöjd, och vi har bara 25 kvm, inte 30 kvm som man får bygga nu. Så ni kommer kunna få fler kvm, speciellt om ni väljer att göra källare.

  Men sen är det ju viktigt att maximera de kvm man har, och då har jag ändå några tips.

  Vi har ugn i full storlek, spishäll med 4 kokplattor och diskmaskin också i full storlek. Vilket gör att vi har väldigt liten bänkyta, en mikroskopisk diskho som i princip är oanvändbar för att diska minsta lilla grej i, och för lite förvaring i köket. Se bifogade bild på köket. Hade vi kunnat välja om, hade vi nöjt oss med 2 kokplattor, och försökt hitta en mindre diskmaskin och ugn, för att få ut mer förvaring, mer bänkyta, och en diskho som faktiskt kan användas.

  Vi har en del skåpplats/förvaring på loftet, där takhöjden är som lägst (85 cm). Det skulle man ju tro var bra utnyttjande av utrymmet där. Men denna förvaring används i princip inte alls, eftersom det blir för bökigt att förvara saker som man frekvent behöver komma åt (som kläder) i skåp när takhöjden är bara 85-110 cm och man måste krypa runt på alla fyra. Som tur är, har vi också ett klädskåp nere. Men jag ser att några som köper från samma husleverantör, väljer bort förvaring nere till fördel för en "riktig" trappa upp till loftet (vi har stege). Se bifogade bild på stege, och sen skymtar man klädskåpet innerst i korridoren bakom (där några väljer att istället ha en trappa). Här är jag nöjd med vårt val - förvaring nere är för oss viktigare än en riktig trappa.
   
  • Laddar…
 6. V
  Medlem · 11 inlägg

  varsommar

  Medlem
  Fint hus och tack för tipsen!
   
 7. P
  Renoverare · 2 752 inlägg
  Snyggt
  Kan du slänga upp fler bilder på hur ni nyttjat dessa 25 kvm? :D
   
 8. L
  Medlem · Stockholm · 327 inlägg

  Lillekitte

  Medlem
  Det är ett litet hus, så det är inte så mycket mer att se...:rofl:

  Men här kommer lite bilder.

  - Soffan är en bäddsoffa som kan bäddas ut till dubbelsäng - längsbäddad, vilket gör att matbordet inte behöver flyttas när man bäddar ut

  - Vi har själva byggt en låg terrass framför, den är vi nöjda med

  - Vi har hängt upp lameller - enkla från Jysk, de är helt OK

  - Pga brist på förvaring, valde vi en vägghängd damsugare

  - Handfatet i badrummet är tyvärr lika litet som det i köket - det funkar mindre bra - men å andra sidan har vi plats med både tvättmaskin och handukstork. Vi har inte golvvärme i badrummet - det räcker faktiskt väl med värmen från varmvattenberedaren och handdukstorken

  - Vi funderar på att sätta upp duschväggar som kan vikas in när man inte använder duschen, blir nog lite trångt med vanliga duschväggar

  - Vi kommer nog köpa väggfäste till TVn, det skulle frigöra lite plats

  - Vi saknar ett tak över entreen, det vore praktiskt
   
  • Laddar…
 9. P
  Renoverare · 2 752 inlägg
  Snyggt. Väldigt intressant att se hur ni valt att maximera ytorna :D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.