Byggahus.se

Materialval till matgrupp i uterum

 1. F
  Medlem · 9 inlägg

  Fredrik73

  Medlem
  Hej!

  I somras flyttade vi in i ett hus med inglasat uterum. Golvet består av klinkers med golvvärme installerad. Rummet är inte isolerat men från förra ägaren fick vi veta att det går att hålla varmt under större delen av året. Nu tänker väl inte vi hålla igång golvvärmen om det är rejält kallt ute, känns lite onödigt. Tror däremot inte att vi kommer stänga av helt så att rummet blir riktigt kallt och fuktigt. Så min fråga är hur man väljer möbler till uterummet. Vi har tänkt ha ett matbord och stolar där. Bör man välja utemöbler eller kan det fungera med "vanliga" trämöbler utan att de blir förstörda?
   
 2. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 931 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
  Vanliga innemöbler funkar bra så välj en som ni gillar bara
   
 3. F
  Medlem · 9 inlägg

  Fredrik73

  Medlem
  OK, tack! Du tror inte lätt fukt eller temperatursvängningar påverkar nämnvärt alltså? Tänker att även stark sol på sommaren skulle kunna vara ett bekymmer. Eller också är jag bara överdrivet försiktig.... :)
   
 4. Johannes Carlsson
  Allvetare · Halland · 7 931 inlägg

  Johannes Carlsson

  Allvetare
  I ett uterum brukar det inte bli så fuktigt att det är ett problem. Tänk att träpanelen på husen brukar klara sig rätt bra ;)

  Om det är riktigt fuktigt kommer du se mögelpåväxt och då finns det fler bekymmer
   
 5. B
  Medlem · Stockholms län · 23 698 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Vanliga utemöbler i trä kan stå ute året om bara man täcker dem med en presenning så trä i sig har ju inget problem med vintervädret. Man kan ju låta bli att ha textilier i uterummet under vintern om det blir fuktigt.

  Ni behöver ju någon sorts solskydd sommartid för annars blir det lätt mer än 50 grader i ett uterum och den värmen kommer ju sen att sprida sig vidare in i huset även om man inte då använder uterummet, vilket ju är lite onödigt när det är värmebölja och varmt nog ändå inne.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.