Byggahus.se

Måla om huset själv steg för steg

 1. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
  Roger svarade:

  "Här min text lite oklar tycker jag också. Jag såg nog framför mig att man inte skulle hinna hela huset på en dag även om man är många. Så några tvättar en sida, andra skrapar och grundar på en annan sida etc. Det framgår inte särskilt tydligt av min text. Nu har jag ändrat den så att det blir tydligare."
   
  • Laddar…
 2. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Jag själv lärde mig ju att tvätta bilen uppifrån och ner, just för att tvättsvampen inte ska var full med skit då man kommer upp på taket och motorhuven.
  Förvånad blev jag då jag såg att professionella biltvättare går nerifrån och upp. Men då jag frågade fick jag svar.
  Jodå, vid manuell svamptvätt är det bäst att göra som jag var lärd, men med högtryck är det bättre att ta nerifrån och upp. Han började ju med att lägga en lager med (mikro)avfettning, sen vill han att det ska verka och vara där ända tills det ögonblicket då högtrycktvätten spolar bort allt. Inte att allt ska rinna bort i förtid för att han börjar att tvätta uppifrån.
   
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  Jag har målat en sida om året, var dte tänkt. Huset är högt, ca 9m till nock. Dock är bottenvåningen putsad, så målingsarbetet börjar på 4m höjd Jag började med söderfasaden 2015, hyrde en mindre ställning, kunde ta 2,5m åt gången, tvätta en kväll, skrapa lite senare på kvällen. Måla 2ggr. Totalt ca 4 dagar i varje läge för ställningen. Jag höll på i två veckor.

  Året efter var det dags för västfasasden, där är det svårt att bygga ställning till 9m höjd, eftersom det finns en balkong mitt på väggen, och en trappa i ena änden.

  Jag hyrde skylift över en förlängd helg, och klarade hela sidan med två strykningar på en helg. Hyran av skylift över en helg kostade bara lite mer än ställningshyra i två veckor.

  Förra sommaren tog jag både norr och öster på en förlängd helg med skylift.

  Skylift är ju dessutom rätt kul att köra.
   
  • Laddar…
 4. S
  Medlem Nivå 8
  När jag jämför med biltvätt så pratar jag om själva avspolningen. När svampen och schampot kommer fram är det skitsamma om rörelserna är nerifrån och upp eller tvärt om.