personstarthumb-up

M5 Bygg AB (badrumsrenovering)

268 läst  4 svar

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Har köpt hus och ska renovera badrum. Har tagit in offerter från ett par firmor, men tar gärna emot tips på bra firmor som är någorlunda prisvärda i Stockholmsområdet.

  Vi har fått en offert från M5 bygg AB som känns klart prisvärd i jämförelse med de andra firmorna vi varit i kontakt med, men med lite mer efterforskningar visade det sig att de inte finns med bland auktoriserade företag på sakertvatten.se. BKR - ja, men inte Säkert vatten - hur bör man se på det? Är det någon som har erfarenheter av badrumsrenovering av företaget M5 Bygg AB? De har ett flertal bra omdömen på reco/liknande sajter, men kan man lita på att dessa ger en rättvisande bild?

  Vi har googlat oss tokiga och blir inte klokare...
   
 2. H
  Moderator · Nivå 25
  Jag har noll koll på firman ifråga. Men ofta görs badrum av en plattsättarfirma som hyr in underentreprenör för VVS och el. I så fall är det deras underentreprenör som skall vara godkänd

  Så det är inte självklart att företaget måste ha säkert vatten certifiering. Be dem speca vilka underentreprenörer de tänker använda.
   
 3. H
  Moderator · Nivå 25
  Kollade lite på firman.

  På deras hemsida hävdar de att de har lång erfarenhet av de olika områdena och visar bilder på rätt många olika projekt de hävdar att de gjort.

  Tittar man på firman på Ratsit.se så framgår det att firman vildades 2016, har ännu inte registrerat något bokslut (kan vara helt OK), och att ägaren är en 27 åring.

  Det gör mig lite tveksam till den påstådda långa erfarenheten, och alla projektbilderna. OM firman har utfört alla dessa projekt på ett år, så är det troligen en ren förmedlingsfirma.

  Sådana finns det idag massor av. Firmor som bara är en säljorganisation, de säljer in sig, och anlitar därefter själva underentreprenörer till lägsta möjliga pris till samtliga moment.

  Även de här förmedlingsfirmorna kan lyckas göra bra jobb, de finns sådana i hela spannet från att bara arbeta med väl inarbetade underentreprenörer som de verkligen känner och kan ta ansvar för, till firmor som hela tiden tar in nya helt okända förmågor, ofta från Baltikum/Rumänien osv. "hantverkare" som kanske aldrig satt sin fot på ett bygge innan.

  Och en förmedlingsfirma som leds av en 27 åring med ett års erfarenhet ligger troligen på den lägre delen av den skalan.

  Men det kan också vara en jätteduktig plattsättare som började arbeta när han var 18, och därmed har erfarenhet som 27 åring, och nu startat eget. Men det stämmer sämre med bilderna på hemsidan.
   
 4. N
  Medlem Nivå 1
  Det stämde precis som du sa, hempularen. Dom tar in en underleverantör vars certifikat vi fått se så där verkar allt vara i sin ordning så att säga.

  Det andra du skriver gör oss mer betänksamma. Håller helt klart med om att 1-2 år sedan start knappast kan ses som lång och gedigen erfarenhet.

  Det är som tidigare nämnt väldigt många bra rekommendationer på både Reco och Facebook. Är det någon som vet hur "rekommenderat företag" funkar på reco.se? Är det något att gå på?

  Detta är så svårt.
   
  Redigerat 7 dec 15:47
 5. H
  Moderator · Nivå 25
  Detta att de kan starta i nästa vecka betyder att de definitivt inte hör till A klassen. Bra hantverkarfirmor har lång kö. Och man hittar dem oftast bara genom personliga kontakter, någon vän eller kollega som kan rekommendera.

  Visst, det kan vara så att även en bra firma får ett "hål" i schemat (hade själv tur med en sådan firma för typ 20 år sedan, takomläggning).

  Rekommendationer på reco och liknande sidor är väldigt ofta falska, läs dem noga, jämför med liknande inlägg om några andra firmor.

  Du lär dig snart känna igen falska rekommendationer, samma uttryck upprepas i flera inlägg, liknande upprepningar på andra firmor, men då andra uttryck. Titta på tiderna när inläggen skrevs. Ofta står det ingenting, sedan 4 - 5 bra omdömen inom några dagar, eller ibland inom timmar. Ingenting på 3 månader och så en lång klunga med rekommendationer igen osv.
   

Hej där! Skaffa ett konto gratis så kan du också ställa frågor i forumet. :love: