Byggahus.se

Lövblås test och kretsloppsanpassad metod för att samla löv

 1. fremax
  Husägare · Nivå 14

  Varför klippa gräset , kommer nytt... skotta snö? Tvätta bilen? ... mm..

  Med vänlig hälsning, fremax
   
 2. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Exakt vad jag tänkt halva livet.
  Ingen ide att skotta snön och jag låter regnet tvätta bilen.
  Helt onödigt att bädda sängen.

  Klippa och raka sig är onödigt, det växer bara ut igen, ingen idé att städa, eller tvätta sig blir snart smutsigt igen.

  Ingen idé att sova, man blir ju snart trött igen, ingen idé att äta, blir ju bara hungrig igen ...  edit:
  Men löven får faktiskt bara ligga där dom ligger, fram till att gräsklipparen tuggar sönder en delmängd av skiten (helt utan specialknivar eller annat).
  Men jag förstår de som har eklöv eller lönnlöv, att de har en annan situation. ;)
   
 3. A
  Medlem · Nivå 19
  Och det värsta är inte själva eklöven utan som i år när EN hyfsat stor ek kan ge 250-400 kg ekollon. Har aldrig vägt dem tidigare men blev nyfiken utifrån att det är ett ekollonår och en vanlig 120L säck kan man lasta med ca 30kg ekollon innan den börjar svikta i platsen när man lyfter. Då krävs det lite kraft i lövblåsen för de vill gärna lägga sig som ett jämt täcke.
   
 4. O
  Medlem Nivå 2
  Jag tycker det skulle vara intressant att få lite mer info, erfarenheter osv, kanske till och med ett test av lövsugar. Det är den för mig huvudsakliga, kanske enda, användningen jag ser med en sådan här maskin. Så fokus på sug alltså.

  Det jag är ute efter är att städa gångar, altaner, garageuppfarter, parkeringsplatser, entréer och liknande. Jag vill suga upp ordentligt så det ser snyggt ut.
   
 5. M
  Medlem · Nivå 9
  Min ALS30 var tydligen lite testvinnare så jag köpte den. Suget är fruktansvärt starkt. Trots att munstycket är +10cm i diameter så liksom suger den nästan fast om man sätter den emot ett plant underlag. Det enda jag kunde önska är ett litet hjul att sätta på munstycket så den håller avståndet till marken själv när jag städar grusgångar från löv då den lätt suger med singlet och det tar styggt på fläkten i den.
  Jag har aldrig använt min med blåsfunktionen, jag köpte den för att suga upp löven inte blåsa omkring dom. Grannen har en bensindriven från Jula, nån sån billig för 1000-1500kr, den går inte att använda öht. då man får ”sockerdricka” i händerna efter några sekunder av vibrationerna. Han brukar numera låna min istället:)
   
 6. O
  Medlem Nivå 2
  Det verkar ju bra! Det är den användningen jag oxo har.
  Hur väl packar/komprimerar den? Och hur lätt/svårt är det att tömma säcken? Hur snabbt fyller du säcken, normalt sett?
   
 7. M
  Medlem · Nivå 9
  Den packar det väldigt väl i säcken. Hur mycket är svårt att uppskatta, den strimlar ju sönder löven så det blir finfördelat och kompakt. Säcken lossar man med några snabbkopplingar, eller så låter man den sitta kvar och drar upp en dragkedja och tömmer den i en skottkärra eller liknande om man inte vill släpa med hela lövblåsen till komposthögen.