Byggahus.se

Limma klickgolv

 1. D
  Medlem · 108 inlägg

  DACKE

  Medlem
  Jag har hört att en del limmar klickgolv (parkett) om man lägger det vid diskbänken där det kan förekomma vatten-spill. Är det att rekomendera

  Erfarenheter??
   
 2. thomas33
  Renoverare · Halland · 4 650 inlägg

  thomas33

  Renoverare

  Re: Limma klickgolv

  Jag limmade mitt klickgolv, för som du säger, slippa att få in vatten mellan skarvarna.
  Ser ingen nackdel i det, för skarvarna skall inte röra sig och jag har inte tänkt ta upp det och lägga det någon annan stans någonsin. ;)
   
 3. D
  Medlem · 500 inlägg

  Re: Limma klickgolv

  Jag vet inte ifall det är fukt och det är definitivt inte pga det är något lågprisgolv (klickgolv) men i köket är det faktiskt lite springor. Inte så att själva gliporna direkt syns, men då smuts fastnar så synd det ju bättre. Kanske är golvvärmen? Nåja, tänkte bara säga att de flesta golvtillverkare verkar kräva limning (med deras speciallim dessutom) för att garantin skall gälla. Så bara det KAN ju vara en bra anledning även fast jag personligen aldrig orkat skicka in något sådant garantipapper eftersom det känns som att de frånskrivit sig allt ansvar i praktiken.
   
 4. J
  Medlem · akershus · 2 inlägg

  Jonasmob

  Medlem
  Blir inte flytande klickgolv ofta lite sviktande att gå på? Blir inte resultatet mer stumt, mer likt ett gammalt parkettgolv, om man också limmar ett klickgolv?
   
 5. V
  Snickerinörd · Västra Götalands Län · 6 338 inlägg

  vectrex

  Snickerinörd
  Möjligen om du menar limma klickgolvet mot underlaget. Det var garanterat inte den sortens limning som avsågs i denna 9år gamla tråd.

  För övrigt så bör resultatet bli stumt utan limning förutsatt att underlaget är stumt och jämnt!
   
 6. J
  Medlem · akershus · 2 inlägg

  Jonasmob

  Medlem
  Tack, du har rætt att jag min fråga rørde sig om att limma mot golvet, inte fogarna. Førstår jag dig rætt att om underlaget inte ær helt jæmnt att det då kan finnas skæl att limma klickgolvet mot underlaget?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.