Byggahus.se

Landskapspool med gummiasfalt?

 1. N
  Medlem · 125 inlägg
  Är med i en stor Brf med 900 lägenheter i cirkelform och en stor trädgårdsanläggning i centrum. Där finns gångvägar, basketplan, lekanläggning och tennisplan.

  Nu börjar vi fundera på en landskapspool, Ytan som kan komma i fråga är totalt ca 50 x 50 m och där är gräsmatta i dag.

  Hela innerplanen är en gammal väldigt grund insjöbotten, som dränerades och bebyggdes på 50-talet.

  Vi vill INTE ha en "såssecontainer", med vinkelräta sidor, utan funderar på en pool som grävs in i landskapet. Från gräsytan sluttande nedåt mot djupare del, med kanske maxdjupet 1.5 meter. Att låta poolen smälta in formmässigt med planteringar och buskar (men utan träd för risk för skador från rötterna). Sätta ett staket med låst grind runt hela området, dels som poolskydd, dels för att hålla användningen kontrollerad till föreningens medlemmar (precis som tennisplanen är redan idag).

  Jag har sett sådana landskapspooler i t.ex. brf i Spanien, men aldrig i Sverige? Nån som vet nåt om befintliga anläggningar? Vem som bygger sådant? Problem med frostsprängning eller annat?

  Vi har en projekttid på flera år innan evt beslut, så det är inget som brinner, utan ska ses på i lugn och ro och med struktur.

  Tacksam för tips och erfarenheter.

  mvh

  Nisken
   
  Redigerat 14 apr 2017 09:18
 2. Slaktarn82
  Medlem · 106 inlägg
  Hej
  Spännande projekt ni står inför.
  Ett tips är att googla baddamm, finns tinvis med info kring det du beskriver. Den utan ni hat så kan ni med lätthet även bygga en reningsdamm som sen porlar fint tillbaka till den stora baddammen. Hjälpte en kund för några år sen men har tyvärr inga bilder då denne vägrade betala för tiden.
  Men det var ett sjukt roligt projekt så länge det varade.....

  Mvh
   
  • Laddar…