Byggahus.se

Kvalitetsdokument vid VVS arbeten?

 1. R
  Medlem · Jämtland · 70 inlägg

  rssvanberg

  Medlem
  Har renoverat badrummet och då själv monterat bl.a fördelarskåp för vatten och värme samt dragit rör-i-rör medans rörmokare har kopplat ihop allt. Vissa delar har jag köpt själv och vissa delar har rörmokaren köpt.

  Så till frågan, bör man be om kvalitetsdokument/intyg på denna typ av arbete? Isåfall, bör man begära om det före arbetet startar eller något som bör ses som självklarhet?

  Läser på Säker Vatten att de anser det -> http://www.sakervatten.se/om-oss/pr...v-alltid-intyg-om-en-saker-vatteninstallation
   
 2. Krilleman
  Plumber · Södermanland · 13 524 inlägg

  Krilleman

  Plumber
  Säkervatten är inget måste, och dessutom måste rörisen vara certifierad för att kunna skriva ut detta dokumentet. Man får faktiskt koppla hur illa man själv vill, men man kan inte räkna med att få installationen försäkringsmässig.

  Många försäkringsbolag står bakom säkervatten, så att inte följa regelverket är lite tokigt. Men regelverket är offentligt och går alldeles ypperligt att följa själv. Men något skrivet papper går ej att få utan anslutet företag.

  En vanligt kvalitetsplan kan ju vilken röris som helst ha. En egenhändigt skriven checklista med andra ord. Det upplägget finns på alla stora byggen idag i kombination med säkervatten då såklart.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.