Byggahus.se

Katter har vår tomt till toalett

 1. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Det spelar nog ingen som helst roll för bedömningen av ditt eventuella brott. Skulle de (mot förmodan) för ett sånt liv så att ditt brukande av dem skulle komma att ses som ett brott, kvittar det nog fullständigt vad de har för godkännanden.
   
 2. Needas
  Renoverare · Nivå 12
  Jag har samma problem i min trädgård!
  Köpte mig en slangbella och en påse kulor och tänkte att det kunde vara en bra lösning.

  Efter att ha provskjutit på lite plastflaskor och dyligt så stoppade jag undan den och tänkte om. :)

  När jag nu ser en katt i trädgården så springer jag ut skrikandes & viftandes med armarna och skrämmer skiten ur katterna vilket har gjort att dom väljer grannarnas rabatter istället.
   
  • Laddar…
 3. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Kanske går att skjuta ärtor, flörtkulor eller något liknande som bara irriterar och avskräcker utan att kunna skada. Är själv en stor kattvän men kan ändå förstå att alla inte uppskattar att ha andras katter pissande i sin trädgård.
   
 4. Needas
  Renoverare · Nivå 12
  Jag är också kattvän och lite kattpiss hade jag kunnat acceptera men grannkattens ägare verkar mata katten med sopor och när den har ränneskita i mina rabatter så går topplocket.
  En gång satt den och stirrade mig i ögonen under en sittning....... :thumbdown:
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem Nivå 5
  Jag använder en apparat som är tillverkad och godkänd för privat bruk utomhus i trädgårdar inom EU, så vad är det för brott som du menar att jag begår?

  Om du talar om det så ska jag åka in till Polisen och anmäla mej själv för att få detta prövat.

  Jag håller dessutom de 8 meter till gräns som instruktionerna anger som gräns.
   
 6. Alfredo
  Besserwisser · Nivå 19
  Vart någonstans har jag skrivit att jag tror att du begår ett brott? Jag har däremot skrivit "Skulle de (mot förmodan) för ett sånt liv så att ditt brukande av dem skulle komma att ses som ett brott", det vill säga att jag förmodar att ditt brukande inte är brottsligt.

  Dock tror jag inte att CE-märkningen över huvud taget påverkar bedömningen om huruvida din handling är brottslig. Jag tror heller inte det spelar någon roll om du följer produktens instruktioner eller ej.

  Det enda som jag tror spelar in på bedömningen är om du faktiskt stör din omgivning på ett sådant sätt att störningen kan anses brottslig. Ska jag gissa så tror jag inte att du är i närheten av det.
   
 7. E
  Medlem Nivå 10
  Förstår inte vad som menas med brottsligt gällande "kattskrämmorna"?

  De låter väl först när en katt går förbi. De låter bara en stund, sedan tystnar de. Det är alltså inget ihållande störande ljud (i sådana fall är de ju trasiga)

  Med samma resonemang: Är det brottsligt att klippa gräsmattan med motorklippare? Låta en robotklippare köra runt på gräsmattan? Spela musik på altanen? Köra förbi huset med en bil? Prata med frun?
   
 8. Anna_H
  Husägare · Nivå 20
  Det betyder bara att de inte är farliga. Jag får huvudvärk av den ändå, jag lovar.
   
 9. E
  Medlem Nivå 10
  Du menar att det finns modeller som låter hela tiden? Min låter i ca. 15 sekunder?
  Räcker det för att du skall få huvudvärk?
   
  • Laddar…
 10. Anna_H
  Husägare · Nivå 20
  Ja, det finns de som låter hela tiden, som alltså inte är rörelsedetektor på. Det är dem jag stänger av. Det står på förpackningen att de är mot rådjur, spindlar, möss, katter mm, och för spindlar, möss och annat smått funkar inte rörelsedetektor, som du säkert förstår. De funkar för övrigt exakt lika bra när de är avstängda :crysmile: (dvs inte alls).
   
 11. E
  Medlem Nivå 10
  De med rörelsedetektor fungerar enligt min uppfattning bra. Har t.o.m. sett hur katterna studsat till och sprungit bort från rabatten. Men det bygger ju på att de använder rörelsedetektor, låter de hela tiden försvinner ju "skrämseleffekten" och de torde bli ganska verkningslösa.
   
 12. Anna_H
  Husägare · Nivå 20
  Ja, det var det närmaste grannen konstaterade, hans hann jag aldrig stänga av. Han märkte att katterna kissade i rabatten iallafall och att hans barnbarn mådde illa. När sonhustrun upptäckte apparaten och förstod att den var problemet åkte den i soporna. Han själv och hans söner hörde den inte, och hans fru tänkte inte på att det var den som pep. Min bror testade en i sin carport eftersom det skulle funka mot spindlar. Men det enda som hände var att han fick huvudvärk, precis som jag.
   
  • Laddar…
 13. M
  Medlem Nivå 5
  Då förstår jag, mina har givetvis rörelsedeckare och är aktiva ca 10-15sek efter rörelsen försvunnit.
   
  • Laddar…
 14. hsd
  Medlem · Nivå 12
  Hade liknande problem för många år sedan, fick tips om att doppa pinnar i hjorthornsolja som sedan placerades ut i buskarna
  funkade skitbra då katterna valde andra vägar och undvek vår tomt
   
 15. M
  Medlem Nivå 5
  Ditt inlägg #241 tolkar jag så.