Byggahus.se

Kakelugn "Gustav" från Svenska Kakelugnar

 1. bejo_47
  Medlem · 1 inlägg

  bejo_47

  Medlem
  Vi har en kakelugn från ”SVENSKA KAKELUGNAR modell Gustav”. Vid sotningsluckan har vi fått en knäckt platta som vit slät kakelplatta med mått 22x22 cm. Detta upptäcktes i samband med sotning och har troligen orsakats vid en oförsiktig öppnande i samband med sotning. Har försökt öppna upp en dialog sotningsansvariga hur de ser på detta angående skadan då endast sotningsluckan öppnas av behöriga sotare.

  Kakelugnen är av äldre modell (före år 2002). Camina Heating System AB säger att ursprunglig kakeltillverkare till Gustav gick i konkurs 2002. Då blev man tvungen att byta kakelleverantör. I samma veva så beslutade man att förändra kakelugnarna däribland Gustav- modellen där kakelplattornas form, tjocklek och storlek ändrades.

  Det är således helt andra mått på kakelplattorna så de passar överhuvudtaget inte alls ihop med den äldre Gustav-modellen. Ursprunglig kakelleverantör som gick i konkurs var enligt uppgift ELMAB Keramik AB i Lindås.

  Dessutom har jag ytterligare 2 kakelplattor med mindre sprickor i. Letar därför efter kakelplattor av storlek 22x22 och 18x22 cm i helvitt med slätt glaserat kakel?

  Någon som vet om det går att få tag på ursprungligt kakel?

  Bertil
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.