Byggahus.se

johel572 blir med Man cave

 1. blackadder
  Medlem Nivå 7
  Låter mer som en boycave....
   
 2. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  20l spackel, 35l väggfärg senare så börjar det bli fason på man cave:en. Portar monterade (Lindab) samt portöppnare (Hörmann Supramatic P), extra knappar/kodlås, elcentral och lysrör (delvis monterat). Nu är semestern slut så det får bli premiärgrogg i min man cave :)

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Garage 821.jpg

  GT i johel572:s man cave :)
   
 3. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Ska bli kul att se slutresultatet för just nu ser det ut som ett vanligt garage :)
   
 4. fremax
  Husägare · Nivå 14

  Är väl näääästan definitionen av man-cave:wow:

  Med vänlig hälsning, fremax
   
  • Laddar…
 5. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Inte i min ordbok. Garage är ordet för garage ;). Min Man-Cave kommer vara ett bio/tv-spelrum, även till att avnjuta lite god dricka ;)
   
 6. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  Bio och TV-spel blir det inte. Spela gör man på PC annars får det vara.

  Min man cave består av källare och garage. Källaren (gammalt pannrum, tvättstuga och WC) har under vintern fått nyputsade väggar, renoverade fönster och ett jämt golv. Just nu är det fullt av verktyg från garaget där så därav inga bilder. Tanken är väl att ha ett elektroniklabb och en roddmaskin där nere och i garaget hade jag tänkt svetsbord, arbetsbänk och en soffa/kyl samt plats för jobbdator. Då kan man meka på hobbyobjektet (skall införskaffas) och umgås.

  Ett flipperspel skulle jag dock vilja ha men det får nog inte plats. Jag får nog inte plats med en soffa heller utan att göra avkall på arbetsbänken. Så det kanske bara blir en rullpall :)
   
 7. Norrhyttan
  Medlem Nivå 8
  Sorry, jag tycker inte det kvalar som mancave. Men å andra sidan går inte ett bra garage av för hackor heller, så jag ser gärna fortsättningen!
   
 8. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20150804_140019.jpg

  Jag har en riktig bastard till PLC hemma (Siemens LOGO! 6ED1 052-1FB00-0BA6) med 230V AC ingångar(!). Denna blir perfekt att bara hänga in i el-centralen för lite garageautomation ☺

  Bilden visar en tankekarta.
   
 9. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  Jag tror det blir impulsknappar på alla platser i garaget. Borde bli lättast att få till.

  Sedan ska jag nog försöka få till impulsutgångarna på portöppnarna. Dessa är ju 4-kanals så det borde gå att få till Öppna port 1, Öppna port 2, tända lyse och starta motorvärmare trådlöst från portöppnardosan.

  Skymningsreläet får nog sköta ytterbelysning och fönsterspottar utan inblandning av PLCt. Det fungerar ganska bra så som det är nu.
   
 10. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Kul med lite automation :)
   
 11. D
  Medlem · Nivå 6
  Nintendo-generationen har växt upp vet du.
  Om du tycker det är barnsligt med tv-spel så skulle du nog bli förvånad över hur gammal genomsnittsspelaren är idag. Nästan hälften är dessutom kvinnor.
   
  Redigerat 5 aug 2015 08:55
 12. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  Styrningen blir något i den här stilen (stämmer inte överens med tankekartan). Två brytare och ett relä tänder/släcker alla tre grupper av lysrör. Tänder i sekvens med 1s mellan grupperna. Sedan ett relä och timer som styr det utvändiga motorvärmaruttaget.

  Reläerna styrs av var sin portöppnare och kan således styras trådlöst med en portöppnardosa. Dosorna har 4-kanaler så jag kan styra bägge portarna samt lyste och motorvärmaren med samma dosa.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Garage Auto P2.PNG

  Blockdiagram över styrning av lyse och motorvärmare
   
  • Laddar…
 13. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
  Jag måste nog ta fram oscilloskopet för att lista ut hur signalerna från portöppnaren ser ut. Det var inte lika självklart som jag trodde.

  Jag tänker då inte köpa ett original relä (HOR1) för 27€. Det tycker jag är magstarkt för ett simpelt relä.
   
 14. johel572
  Garagebyggare Nivå 13
 15. blackadder
  Medlem Nivå 7
  Då blir det alltså bara en "cave"?