Byggahus.se

Jacka med reflex eller Varseljacka

 1. B
  Medlem Nivå 2
  Hej, jag hittade inget annat ställe än detta för att ställa frågor om kläder. Annars säg bara till så flyttar jag till lämpligt forumsdel.

  Jag är på jakt efter en vinterjacka med reflexer eller alternativt en renodlad varseljacka med vettig passform som inte kostar multum.
  Jag ska inte använda den till något hardcore arbete utan tänker ha den när jag är med min dotter i stallet och går med henne på uteritterna i mörkret och den kommer även att användas på hundpromenader i mörkret.

  Jag är 182 cm lång och väger 89 kg, så jag är varken extremt smal eller kraftig. Jag har provat några jackor från de billigare butikerna, Biltema, Ge-Kå's osv men alla jag provat är extremt vida och har för korta ärmar. Hur fan tror de att folk är skapta?

  Någon som har förslag på vettig jacka till vettigt pris? Helst inte jacka av pilotmodell..
   
 2. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  Hos oss har många som rider eller promenerar i mörkret riktiga varseljackor, och det är nästan ett krav för att vara synlig. Ibland har även hästen varseltäcke på sig.
  Så jag rekommenderar absolut riktiga varselkläder gärna kompletterat med cykellampa.
  I prissegmentet 1 000 - 2000 kr borde det finnas bra utbud. Jag skulle välja en med löstagbar innedel, t ex en fleecejacka.
  Tanken med för stora jackor är att man kan ha en annan jacka under den när det blir riktigt kallt
   
  • Laddar…
 3. H
  Medlem · Nivå 6
 4. engs
  Medlem Nivå 7
  Tänk på att reflexer åldras, dvs köper man en dyr jacka med inbyggda reflexer som håller bra men efter x år saknar fungerade reflexer är kanske tråkigt.

  Särskilt om man tror de fungerar men inte gör det.

  Ser ibland en äldre herre som brukar vara ute och motionera tidiga mornar. Hans reflexväst funkar sämre än en vanlig ljus tröja/jacka då det är så sleten.

  Dvs, är man inte i tjänsten, ej jobbet som betalar. Utan köper reflexjacka privat, kanske det är ett av få tillfällen det är bättre köpa billigare och ofta än dyrt och sällan.
   
  • Laddar…
 5. D
  Medlem · Nivå 7
  Kolla på varselparkas också, och inte bara varseljacka.

  En jacka är bra ifall du ska sitta ner och arbeta i en bil, grävmaskin etc. Men om du ska stå upp och gå eller utföra arbetsuppgifter utomhus föredrar jag själv i alla fall parkas som är lite längre över rumpan.
   
  • Laddar…
 6. harry73
  Allvetare · Nivå 23
  • Laddar…
 7. D
  Medlem · Nivå 7
  Helt rätt. Livslängden på reflexerna i varselkläder brukar enligt tillverkarna vara 10 eller 15 tvättar om man tvättar dem på rätt sått, så reflexerna slits fort. Sen så är kläderna mycket smutskänsliga också, så man vill tvätta dem ofta.
   
  • Laddar…
 8. J
  Medlem Nivå 1
  Kolla Swedols egna märke Gesto. Hyffsat bra priser.
  Sköna och bra passform. Har man dom för att arbeta i håller dom kanske två säsonger men vid det laget är reflexerna ändå kassa.
   
  • Laddar…
 9. Frustrator
  Verktygstokig · Nivå 18
  Varför inte jacka och sen reflexväst utanpå?
   
  • Laddar…
 10. B
  Medlem Nivå 2
  Mest för att jag tycker att det är klumpigt. Jag brukar ofta fastna i saker med västar.
   
 11. Frustrator
  Verktygstokig · Nivå 18
  Ok. Tycker tvärtom, med reflexväst kan jag välja en jacka som passar min kropp och sen liksom bara klä in mig i reflexväst..
   
  • Laddar…