Byggahus.se

Isolera taket utifrån!?

 1. lillfisken
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Jag har nyligen köpt ett timmerhus från mitten av 1800-talet. Ett av rummen på övervåningen saknar vindsbjälklag och är öppet upp till nock. Vi vill gärna bevara rummet så men taket måste ju isoleras! Jag har läst en del om utvändig isolering med cellplast och funderar över det alternativet. (Thermisol + Maco Dach m.fl.)

  År det någon som har några erfarenhet av detta?

  www.ostragarden.blogspot.com
   
 2. F
  Medlem Nivå 7
  Jag har lagt på Mataki Halotex, 100mm Thermisol och nytt tegel på vårat gamla hus. Vart en rejäl skillnad på övervåningen beträffande värme. Du ser ut att ha ett hus utan vinklar så själva läggningen blir enkel iaf.
   
 3. O
  Medlem Nivå 5
  Vi la på 80mm cellplast, reglar och nya fantompannor på vårt hus i höstas. Skillnaden nu i vinter mot förra året är stor. Mycket varm och behaglig temp plus att man inte längre hör flygplanen lika mycket. Vi är jättenöjda!
   
 4. D
  Medlem Nivå 3
  Tycker också detta verkar intressant. Hade ni hantverkare som gjorde jobbet? Tar det mer tid i anspråk vid en omläggning?
   
 5. F
  Medlem Nivå 7
  Hade hantverkare på ena sidan av huset som la duken, läktade och la dit pannorna. Detta efter att i en svag stund struntat i säkerhetsselen och givetvis trillade ner på husets lägsta del (ca 1,8m från takfoten till marken) och det resulterade i ett otäckt benbrott. Försäkringsbolaget stod för snickare som slutförde den sidan jag påbörjat och 2år senare (-08) slutförde jag resten av taket själv.

  Det är inte särskilt svårt att göra det själv, mitt tak var i bedrövligt skick och jag förlängde även takfoten inför fasadisolering så det tog lite tid.
   
 6. jeppeknaster
  Medlem Nivå 11
  Mailade cellplastdirekt angående 100 mm spontad cellplast till tak. Fan det är ju skitbilligt. 50kr/m2. Byggmax dubbla 50 mm kostar ju 90kr/m2.

  Hej
  Undrar vad ni har för pris på er cellplast FM80100. Behöver ungefär 200m2 till att isolera ett tak utvändigt.
  Tack på förhand.
  Jesper

  Hej

  Vår FM80100 kostar 68,55/m2 din rabatt på detta är -30%. Till detta kommer ev. frakt.
   
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Hej Jesper,
  Produkten FM80100 är det samma som S 80 hos Cellplastdirekt? Rabatten gäller den vid köp av 200 m2?

  Vad kostar motsvarande produkt hos Thermisol? Är det någon som vet? Jag ser att produkterna hos Cellplastdirekt och Thermosol är nästan identiska m man jämför produktdata. Nästan samma U-värde, samma tryckhållfastighet under kort och lång sikt osv.


   
 8. F
  Medlem Nivå 7
  Betalade 83kr/kvm för 100mm'aren från Thermisol 2006, den lär väl inte ha blivit billigare.
   
 9. S
  Medlem Nivå 1
 10. P
  Medlem Nivå 17
  Låter intressant det där. hur mycket motsvarar 100mm jämfört med lösull på vinden?
   
 11. P
  Medlem Nivå 17
  Sökte lite på thermisol och enligt deras hemsida motsvarar 100mm på taket en minskning av bjälklagsisoleringen från 300mm till 170mm, inte så tokigt.
   
 12. jeppeknaster
  Medlem Nivå 11
 13. jeppeknaster
  Medlem Nivå 11
  Jo jag tror det är samma fast den är med spont för bästa täthet. Priset och rabatten gällde 200 m2.
   
 14. C
  Medlem Nivå 2
  Jag vet att tråden är en månad gammal, men vi funderar också på att isolera taket utifrån och undrar över om någon känner till långtidseffekterna av att ändra förutsättningarna på taket med att isolera utifrån? Hur gör man med luftspalten? VI har ett tak från 1933, klassiskt råspont, takpapp och tegel samt ett från 70-talet med masonitskiva och plåt. Går det att isolera dessa tak utifrån med dessa system?
   
 15. N
  Medlem · Nivå 3
  Om man skall isolera med utanpåliggande cellplast > Är vi tvungna att ta bort den gamla takpappen eller kan den sitta kvar under cellplasten ?