IP-onlys boxar..

4k läst  39 svar

 1. Snigla
  Allvetare Nivå 22
  Hej, undrar om någon som fått ip-onlys fiber indraget.. kan fota det som blivit inkopplat.. dvs deras boxar på insidan i huset.. (nyfiken på hur stora de är och hur de allmänt ser ut).

  De ska komma hit och planera för indragningen nästa vecka och vi funderar lite på var vi ska be dem sätta upp utrustningen..

  Som bonusbild kan ni gärna lägga till en där de dragit in fibern i huset.

  Med vänlig hälsning, Sandra
   
 2. S
  Medlem · Nivå 11
  Har du källare så sätt helst utrustningen där och dra vanligt nätverk upp i huset sen. Då får deras utrustning sitta ifred och behöver ej flyttas.
   
 3. L
  Medlem Nivå 1
  Dem använder nog inteno xg6846 CPE. Bara att googla så får du bilder.
   
 4. Snigla
  Allvetare Nivå 22
  Planen är att sätta den i källaren, närverket i huset är redan draget (både i vårt hus och till andra hus på tomten) :)

  Dock ska det in i källaren också (granitstensockel).. och där vi vill sätta det (för enkelhetens skull) är i ett utrymme där vi ska riva bjälklaget inom ett par år (badrum ovan). Tänkte lite på hur skyddade boxarna va osv.. den ena behövde ju el och den andra inte tex..
   
 5. R
  Medlem Nivå 2
 6. KnockOnWood
  Husägare · Nivå 25
  • Laddar…
 7. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
  Ofta går det att byta fiberpatchen som går mellan fiberuttaget och fiberkonvertern/bredbandsdelaren, då behöver man inte sätta den aktiva utrustningen där fibern kommer in.
   
 8. Snigla
  Allvetare Nivå 22
  Du menar att vi skulle kunna ha den ena boxen (den som krävde el) tex uppe i vår garderob (där vi länkar vidare vårt nätverk till alla hus) ? Så länge deras sladd kan ta sig dit..
   
 9. Demmpa
  Husägare · Nivå 19
  Ja.
  Den fiberpatch som oftast följer med är kort, ibland kan man få längre, annars så kan man köpa längre fiberpatch själv.
   
  • Laddar…
 10. J
  Medlem · Nivå 9
  Nästan. Han menar att man kan själv köpa en fiberpatch-kabel på valfri längd, och flytta mediaomvandlaren/bredbandsswitchen till valfri plats med tilllgång till ett eluttag. detta är ingen konst att göra själv. Det man ALDRIG får göra är att ens rubba fiberuttaget med inkommande fiber, eftersom fibern mycket lätt går sönder, och kostar runt 2000 att svetsa om.


  Attans, en sekund sen.
   
  • Laddar…
 11. G
  Medlem · Nivå 7
  Är det någon som vet vad boxen för svets mellan inkommande fiber och fiberpatchen heter? Jag syftar på boxen med laservarningen till vänster i Knockonwoods foto. Samma box brukar väl användas för utvändigt fasadmontage av bl a IP Only. Gärna också fabrikat och inköpsställe.
   
 12. I
  Medlem Nivå 1
  Dessa brukar kallas fiberuttag. Finns flera tillverkare, exempelvis Nexans, TD fiberoptik och Melbye. Är dock skillnad mellan fasadboxar som monteras utomhus och fiberuttag likt bilden.
   
  • Laddar…
 13. G
  Medlem · Nivå 7
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  fasaduttag.PNG


  Tack för svaret. Det är beteckning och fabrikat på den utvändiga fasadbox som IP Only använder som jag söker, se foto ovan
   
 14. A
  Medlem · Nivå 16
  De man sätter utomhus brukar hittas under benämningen skarvbox. Kan vara en Hexatronicbox på bilden men den du har liknar inte riktigt de IP-Only boxar jag sett då de brukar ha ett "skruvlås" på långsidan.
  Men samma typ av box kan du hitta under lite olika varumärksnamn, köps oftast utifrån lägsta pris till fiberprojekt så det kan förekomma olika namn på material som används inom samma projekt.;)
   
  Redigerat 15 mar 2018 06:43
 15. G
  Medlem · Nivå 7
  Skarvboxen på bilden är den som Datanetworks sätter upp på fasad som entreprenör åt IP Only på Öland. Den låses med plasthakar på sidorna. Inget skruvlås som på Intenoskarvboxarna som använts ibland de få gånger skarven fiber till patch placerats inomhus.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: