Byggahus.se

Ingen golvbrunn i garaget...

 1. H
  Medlem · 201 inlägg

  helenae

  Medlem
  Hejsan!

  Vi var på byggsamråd idag och fick då veta att i vår kommun får man inte ha golvbrunn i garaget. :surprised: Nytt från i våras. Förr var det inte tillåtet i tvåbilsgarage och större, men nu gäller det även enbilsgarage. Det är något vi tycker är skit, rent ut sagt. Man vill ju att vatten från smält snö och sånt skall kunna rinna ut ur garaget! Det alternativ de hade var att man gör en liten uppsamlingsränna i golvet där vatten kan samlas och dunsta bort. Hur mycket skit kommer det inte att bli i den rännan??

  Oljeavskiljande brunn godkänns inte heller. Argumenten var att om man tvättar bilen i garaget så kommer andra gifter ändå att gå ut i avloppet. Och?! Vem väljer att tvätta bilen i garaget och skita ner väggarna där inne??

  Om man nu nödvändigtvis skulle komma på idén att tvätta bilen hemma, istället för på platser som är avsedda för biltvätt, så gör man väl det på utsidan och det resulterar ju i att gifterna går rakt ner i marken istället? ::)

  Det måste väl ändå vara bättre att ha en golvbrunn kopplad till avloppet, för eventuella mindre miljövänliga produkter, om man skall se till miljön?? ::)

  Vi tänkte att man kan förbereda för golvbrunn genom att dra avloppsrör vid gjutningen, eftersom de förhoppningsvis framöver kommer begripa idiotin i denna regel och ändra den...

  Någon annan som stött på detta problem och hur har ni i så fall löst det?

  //Helena
   
 2. F
  Medlem · 219 inlägg

  Fredrik_J

  Medlem

  Re: Ingen golvbrunn i garaget...

  Att man inte får ha ett riktigt avlopp i garaget är vanligt i många kommuner men man brukar dock få ha en dagvattenbrunn mitt på golvet...
  Lägg en brunn iallafall med ett rör som mynnar utanför garaget.
  Varför måste man alltid vara så lydig?
  Som du säger är det ju ingen skillnad om bilen står utanför och avger vatten än om den står inne och vattnet leds ut...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.