Hej,

Några som har induktionshäll med inbyggdfläkt och vad är isf eran erfarenhet?
Vi tittar på det för vår köksö men hade isf bara varit kolfilter (blir bara kolfilter med våran vanliga fläkt också).

Klarar dom typ smashburgare bra? Eller Bacon stekning?
Och främst hur jobbig är den att rengöra? Kommer det ner skit i det där hålet hela tiden eller funkar det bra att rensa undan?

Hade ju varit väldigt snyggt att slippa fläkten.
 
Det finns ett antal trådar i ämnet. Sök så hittar du rätt mycket.
Vi har haft det i tre år - vår Siemens fixar bacon.
 
Har testat några Siemens (och därmed även Bosch) och de flesta av Boras varianter. De fungerar riktigt bra. Mieles ska också fungera bra men dem har jag inte testat.

Bacon och burgare är enkelt för dessa hällar. Det svåra är om du bryner i en lite högre gryta.
 
BirgitS
Hur är det med ångan från en hög pastagryta?
 
BirgitS BirgitS skrev:
Hur är det med ångan från en hög pastagryta?
Lägg på locket med en slev mellan gryta (på grytor högre än 25 cm) och lock så att en öppning bildas mot mitten/ångutsuget.

Boras generalagent har en video här. Eller ska ha, just nu funkar den inte...
 
  • Wow
BirgitS
  • Laddar…
Strålande ingenjörskonst att sätta fläkten under överkant av kärlen.

Lite som att sätta golvbrunnen i väggen.
 
  • Gilla
  • Haha
Jochi och 9 till
  • Laddar…
P Pligg85 skrev:
Strålande ingenjörskonst att sätta fläkten under överkant av kärlen.

Lite som att sätta golvbrunnen i väggen.
Märks att du inte har en aning om vad du pratar om 😂
 
  • Gilla
returen
  • Laddar…
P Pligg85 skrev:
Strålande ingenjörskonst att sätta fläkten under överkant av kärlen.

Lite som att sätta golvbrunnen i väggen.
Det är faktiskt mycket enklare att skapa ett luftflöde som drar oset neråt än att skapa ett konformat luftflöde som leder oset upp mot mitten av området där maten lagas.

En liten video på hur det kan se ut. Notera att fläkten inte hörs trots att det är filmat väldigt nära ångutsuget. Det som hörs är stekljud och prat.
 
Persson88 Persson88 skrev:
Märks att du inte har en aning om vad du pratar om 😂
Jodå. Allt för väl.

Kundgruppen är väl folk som inte lagar mat men lägger mest pengar på kök och framförallt för att visa upp så tyvärr innebär det allt för många.

Själv tog man stora ytor att tillaga på och en kåpa ovanför för i mitt hem går oset uppåt både med och utan fläkt
 
  • Gilla
Filbert och 1 till
  • Laddar…
P Pligg85 skrev:
Jodå. Allt för väl.

Kundgruppen är väl folk som inte lagar mat men lägger mest pengar på kök och framförallt för att visa upp så tyvärr innebär det allt för många.

Själv tog man stora ytor att tillaga på och en kåpa ovanför för i mitt hem går oset uppåt både med och utan fläkt
Du har ju uppenbarligen inte testat en bra downdraft-lösning.
 
[SH] [SH] skrev:
Det är faktiskt mycket enklare att skapa ett luftflöde som drar oset neråt än att skapa ett konformat luftflöde som leder oset upp mot mitten av området där maten lagas.

En liten video på hur det kan se ut. Notera att fläkten inte hörs trots att det är filmat väldigt nära ångutsuget. Det som hörs är stekljud och prat.
Noterbart är också att den setupen kostar 80'. 😉
Smakar det så kostar det.
 
M MikeOz skrev:
Noterbart är också att den setupen kostar 80'. 😉
Smakar det så kostar det.
Hade ingen video tillgänglig på en Siemens-häll men har haft exakt samma upplevelse med en sådan här för 25k.
 
  • Gilla
MikeOz
  • Laddar…
Det var lite mera överkomligt.
Kolfilter?
 
[SH] [SH] skrev:
Du har ju uppenbarligen inte testat en bra downdraft-lösning.
Öppningen sitter skit till. Oavsett om du är duktig eller kass i köket kommer du slaska runt och trevligt om några kan uppskatta tekniken men den är totalt värdelös och fyller ingen funktion
 
  • Gilla
Filbert
  • Laddar…
Väldigt dyrt sätt att krångla till det med utsug i häll. Det krävs ett enormt sug för att få matos att ta vägen neråt. Luften måste alltså dras in i huset någonstans och var beror på vilken sorts ventilation/värmesystem som finns. All inkommande luft måste värmas upp till rumstemperatur. En kamin kan inte användas när en sådan fläkt är igång p.g.a baksug genom skorsten. Ett ventilation/värmesystem blir "galet" men så stort utsug ur huset.
Snyggt, opraktiskt och väldigt dyrt. Men stor imponatorverkan blir det.
Det finns andra sätt att imponera på omgivningen
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.