1 480 läst ·
32 svar
1k läst
32 svar
Induktionshäll med inbyggdfläkt erfarenhet?
Sida 1 av 3
Hej,
Några som har induktionshäll med inbyggdfläkt och vad är isf eran erfarenhet?
Vi tittar på det för vår köksö men hade isf bara varit kolfilter (blir bara kolfilter med våran vanliga fläkt också).
Klarar dom typ smashburgare bra? Eller Bacon stekning?
Och främst hur jobbig är den att rengöra? Kommer det ner skit i det där hålet hela tiden eller funkar det bra att rensa undan?
Hade ju varit väldigt snyggt att slippa fläkten.
Några som har induktionshäll med inbyggdfläkt och vad är isf eran erfarenhet?
Vi tittar på det för vår köksö men hade isf bara varit kolfilter (blir bara kolfilter med våran vanliga fläkt också).
Klarar dom typ smashburgare bra? Eller Bacon stekning?
Och främst hur jobbig är den att rengöra? Kommer det ner skit i det där hålet hela tiden eller funkar det bra att rensa undan?
Hade ju varit väldigt snyggt att slippa fläkten.
Har testat några Siemens (och därmed även Bosch) och de flesta av Boras varianter. De fungerar riktigt bra. Mieles ska också fungera bra men dem har jag inte testat.
Bacon och burgare är enkelt för dessa hällar. Det svåra är om du bryner i en lite högre gryta.
Bacon och burgare är enkelt för dessa hällar. Det svåra är om du bryner i en lite högre gryta.
Produkter som diskuteras: "fläkten"
Fläktar
Flytta förbrukad luft ut ur ditt hem med mekanisk frånluft. I den här samlingen hittar du vårt sortiment av badrumsfläktar, kanalfläktar och värmeflyttare.
Läs mer
Det är faktiskt mycket enklare att skapa ett luftflöde som drar oset neråt än att skapa ett konformat luftflöde som leder oset upp mot mitten av området där maten lagas.P Pligg85 skrev:
En liten video på hur det kan se ut. Notera att fläkten inte hörs trots att det är filmat väldigt nära ångutsuget. Det som hörs är stekljud och prat.
Jodå. Allt för väl.Persson88 skrev:
Kundgruppen är väl folk som inte lagar mat men lägger mest pengar på kök och framförallt för att visa upp så tyvärr innebär det allt för många.
Själv tog man stora ytor att tillaga på och en kåpa ovanför för i mitt hem går oset uppåt både med och utan fläkt
Du har ju uppenbarligen inte testat en bra downdraft-lösning.P Pligg85 skrev:
Noterbart är också att den setupen kostar 80'. 😉[SH] skrev:
Det är faktiskt mycket enklare att skapa ett luftflöde som drar oset neråt än att skapa ett konformat luftflöde som leder oset upp mot mitten av området där maten lagas.
En liten video på hur det kan se ut. Notera att fläkten inte hörs trots att det är filmat väldigt nära ångutsuget. Det som hörs är stekljud och prat.
Smakar det så kostar det.
Väldigt dyrt sätt att krångla till det med utsug i häll. Det krävs ett enormt sug för att få matos att ta vägen neråt. Luften måste alltså dras in i huset någonstans och var beror på vilken sorts ventilation/värmesystem som finns. All inkommande luft måste värmas upp till rumstemperatur. En kamin kan inte användas när en sådan fläkt är igång p.g.a baksug genom skorsten. Ett ventilation/värmesystem blir "galet" men så stort utsug ur huset.
Snyggt, opraktiskt och väldigt dyrt. Men stor imponatorverkan blir det.
Det finns andra sätt att imponera på omgivningen
Snyggt, opraktiskt och väldigt dyrt. Men stor imponatorverkan blir det.
Det finns andra sätt att imponera på omgivningen
