Byggahus.se

Hur hitta fler tegelpannor?

 1. E
  Medlem · 20 inlägg

  Erik26

  Medlem
  Har taktegel på huset byggt 1984. Köpte huset 2000. Vet ej vilket märke på tegelpannorna. 2-kupiga. Ser rätt "vanligt" ut. Vart kan man vända sig för att: 1. ta reda på fabrikatet. 2. köpa fler.

  Hur stor är risken att det aldrig går att få tag i likadana? I så fall, hur skall man kunna ersätta skadade pannor?
   
 2. L
  Medlem · Västra Götaland · 543 inlägg

  LyckeKonsult

  Medlem

  Re: Hur hitta fler tegelpannor?

  -84 är det störst chans att det är vittinge... ta med en panna till din närmaste bygghandlare och prata med någon av de äldre (altså inte bauhaus, hornbach, silvan och allt vad de nya heter) de vet säkert vad det är för panna...
   
 3. pinebar
  Medlem · Stockholm · 2 783 inlägg

  pinebar

  Medlem

  Re: Hur hitta fler tegelpannor?

  Hej!

  Antar att du redan har tittat, men står det inget på undersidan av dem? Vi har betongtakpannor från ca. 1985 och det står skandia på baksidan på dem.

  Vi kompletterade med pannor från Blocket till vår utbyggnad. Det verkar ofta vara folk som ger bort eller säljer betongpannor billigt mot avhämtning där. Fördelen med att köpa begagnade är att de förhoppningsvis har åldrats ungefär likadant som dina egna och inte syns så mycket som helt nya om du ska komplettera.

  /pinebar
   
 4. E
  Medlem · 20 inlägg

  Erik26

  Medlem

  Re: Hur hitta fler tegelpannor?

  Jo, nu har jag tittat och det står "Zelda" eller ngt liknande (får kolla igen). Sen får jag väl annonsera efter såna eller höra med ngn gammal räv i byggbranschen.

  Om man ej kan få tag i det fabrikatet, är det sannolikt att det finns andra pannor som också passar? Eller måste man ha exakt rätt fabrikat?
   
 5. L
  Medlem · Västra Götaland · 543 inlägg

  LyckeKonsult

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.