Byggahus.se

Har någon hyrt ut sina verktyg på Hygglo?

 1. LoweW
  Husägare Nivå 8
  Hallo!

  Tänkte höra här om någon av er har erfarenhet av att hyra ut på Hygglo? Har själv tidigare hyrt tält via appen, vilket har gått väldigt bra. Funderar nu på att hyra ut min bordssåg och några andra större verktyg jag sällan använder. Men efter att ha läst på om användarvillkoren känns det som att man har minimalt med skydd som uthyraren.

  Försäkringen kommer ju från ens egna hemförsäkring, vilket jag knappast tror skulle täcka något när man hyr ut.

  Någon med erfarenhet?
   
 2. MathiasS
  Medlem · Nivå 25
  Nu vände du dig iofs till någon med erfarenhet av att hyra ut via hygglo, men jag hyr inte ut mina barn bara för att dom har olycksfallsförsäkring och detsamma gäller mina verktyg. Inte ens frugan har nyttjanderätt till verktygen....
   
 3. H
  Medlem · Nivå 18
  Jag skulle aldrig hyra ut verktyg till någon som jag inte känner väl och kan lita på att de är rädda om verktygen. Det finns så många sorters folk och tyvärr är det många som struntar helt i hur mycket som går sönder bara arbetet blev gjort.

  Jag hade en gång lånat ut en del verktyg åt en bekant som en del av en byteshandel och det tog väldigt länge att få dem tillbaka. Till slut for jag dit för att hämta dem. Det visade sig att han förvarade verktygen liggande på marken under en snödriva och hade tänkt vänta till våren så de skulle smälta fram innan han lämnade tillbaka dem. Han förstod inte att det var något fel på att göra så...... för hans egna verktyg förvarade han ju på det viset.
  Det var sista gången han lånade eller hyrde någonting av mig.
   
  • Laddar…
 4. P
  Medlem · Nivå 14
  Jag lånar inte ut mina verktyg eller maskiner ens till mina närmaste grannar — däremot är alla hjärtligt välkomna att komma hit och få min hjälp med att såga, slipa, borra eller vad det nu kan vara man behöver få gjort.
  Har huvudsakligen dåliga erfarenheter av att låna ut.

  Skulle aldrig ens reflektera över att hyra ut något till en person som jag inte känner eller har en susning om vilken kompetens/erfarenhet den har. Känns v ä l d i g t osäkert.

  //Ronnie
   
  • Laddar…
 5. V
  Verktygstokig · Nivå 23
  Jag har hyrt via Hygglo vilket fungerade väldigt bra. Däremot skulle jag aldrig hyra ut. Folk är apor. (Tyvärr).
   
  • Laddar…
 6. PNO
  Medlem · Nivå 15
  Har bara hyrt grejer på Hygglo. Det fungerade bra.

  Jag gillar idén och har en hel del maskiner som jag skulle kunna tänka mig att hyra ut. Mest maskiner som jag köpt till något projekt och egentligen inte behöver så ofta längre. Men som jag inte ids göra mig av med.

  Men när jag såg de genomsnittliga priserna som folk tog för att hyra maskinerna så avstod jag. Det är inte värt besväret och passandet för att lämna ut och ta in maskinerna för de småpengar som exempelvis en bilhammare kan inbringa. Visst, man sätter ju hyran själv. Men genom att kolla vilka maskiner som rör på sig och vilka som inte verkar hyras ut så är det ju lätt att se vilken prisbild som de som hyr kan tänka sig.

  Vänner och bekanta får dock gärna låna grejer. Gratis. Nästa gång är det jag som behöver låna något.
   
  • Laddar…
 7. LoweW
  Husägare Nivå 8
  Tack för alla svar! Verkar som att det finns gott om skräckexempel :sweat: Jag låter nog bli att hyra ut!
   
 8. O
  Medlem · Nivå 7
  Jag har hyrt ut totalt 7ggr och allt har funkat kanon. Slagborr, lövblås och verikalskär är det som hyrts ut! Alltid tillbakalämnat i samma skick som när det lämnades ut.
  Jag kanske har haft tur...?
   
  • Laddar…
 9. Frustrator
  Verktygstokig · Nivå 18
  Eller bara ordningsamma människor som får för sig att vertikalskära+ blåsa bort löv :)
   
 10. End
  Medlem · Nivå 10
  Jag hyr ut ibland, dock bara grövre maskiner som i princip är omöjliga att ha sönder.
  Typ stora bilmaskin, tigersåg, betongblandare och så, och tar extra för förbrukningsvaror såsom tigersågsblad och liknande.

  Aldrig fina maskiner som sänksåg, excenterslip, handöverfräs och liknande där reservdelarna kostar mer än vad man tjänar på att hyra ut.

  Hittills har det gått bra, har väl hyrt ut ca 30 gånger utan problem.
   
  • Laddar…
 11. mexitegel
  Allvetare · Nivå 23
  Järnspett skulle jag kunna tänka mig att hyra ut, möjligen en slägga också men då vill jag nog se att att den som hyr kan använda den först så inte skaftet blir avslaget...

  Skämt åsido så får man väl inte in så många hundralappar på det där att det ens blir en vettig timpeng för att passa tider att lämna ut, få tillbaka och kontrollera skick. Det värsta som kan hända är ju att man missar något vid kontrollen så det inte funkar som det ska när man sen själv ska använda det.
   
  • Laddar…