Byggahus.se

Hantverkare skadat badrummet de ej arbetat i.

 1. W
  Medlem · 5 inlägg
  Hej.

  Har beställt inkoppling/installation av fjärrvärme genom min energileverantör, de i sin tur har anlitat olika firmor för olika delar av jobbet.

  Nu har jag upptäckt att rörmokaren som gjorde sista installationen med pump osv har när han monterat upp pumpen på väggen i tvättstugan använd så långa skruvar att det blivit tydliga bulor i väggen och våtrumsmattan i badrummet på andra sidan.

  Badrummet är 5år gammalt och bulorna syns tydligt irl. Bulorna sitter i ögonhöjd inne duschen/badkarsområdet, vatten hamnar där.

  Vad kan vi kräva för ev ersättning? Har ej betalat för jobbet ännu. Den ena bulan är större och man känner att mattan släppt från väggen där bulan är. Inget hål men törs inte trycka heller, ifall spetsen är precis där under.
   
 2. Jonatan79
  Medlem · 7 774 inlägg
  Har du provat skriva ur skruvarna lite? Testa försiktigt och se om märkena försvinner. Röris får komma tillbaka och byta plugg och skruv isf.
   
 3. E
  Medlem · 715 inlägg
  Börja med att backa skruven och skruva i en kortare. När detta är gjort så ta en kloss och banka försiktigt tillbaka bullen på väggen. Borde gå bra att lösa.
   
 4. A
  Medlem · 35 inlägg
  Nej, testa absolut ingenting själv. Oerhört viktigt att inte pilla på andras tabbar innan ansvarsfrågan är utredd.
   
 5. T
  Medlem · 497 inlägg
  Gör inget, men samtidigt så får det ju inte finnas risk att det blir värre.
  Sen är det ju tur att det är en våtrumsmatta och inte kakel.
  Det har inte gått hål i mattan?
   
 6. A
  Medlem · 48 inlägg
  Betala inte för hela jobbet utan håll inne 20000 kr tills dess att detta är åtgärdat. 5000 på att någon ska byta skruv och plugg, 5000 på en mattläggare att laga mattan och 10000 i avdrag för det etiska iom att det är i ögonhöjd.
   
 7. H
  Medlem · 2 160 inlägg
  Dokumentera, rör inget! Ta dir rörmockaren och energileverantören och titta på det samtidigt, sen får de göra upp vem och hur de skall åtgärda skadan. Spela in samtalet, du har rätt att spela in ett samtal där du själv deltar i. Håll inne betalningen till de tittat och håll inne de pengar som det kostar att åtgärda. De måste ju ha skadat väggen och primern bakom våtrumsmattan också.
   
 8. T
  Medlem · 6 673 inlägg
  Fota i släpljus. Betala ingenting och meddela energileverantören om detta. Låt dig inte förtrösta med deras underentreprenörer. Du har bara ett avtal med energileverantören.
   
 9. D
  Medlem · 119 inlägg
  Är det hål i mattan? Ser inte ut som det på bilden, som någon annan skrev så borde det gå att "Banka" tillbaka med en kloss. men det är inget ni ska göra utan låt era hantisar göra det.

  Skruva ur skruven, byt till mindre och knacka försiktigt tillbaka. Någon eventuell ersättning kan du påtala om du får en skada i framtiden. Jag tycker dock ditt tätskikt ser helt ut.
   
 10. L
  Medlem · 4 972 inlägg
  Så länge det inte gått hål på mattan är det ingen katastrof. Det går säkert att knacka tillbaks efter byte till kortare skruv.
  Gör dock inget själv. Det är ett solklart garantiärende.
   
 11. Silver78
  Medlem · 1 647 inlägg
  Antingen har du golv som är är tunna eller så är det sjukt långa skruv. Oavsett så rör ingenting. Detta ska de ansvariga åtgärda.
   
 12. B
  Medlem · 6 865 inlägg
  Det är inte golv, det är en vägg...
   
 13. useless
  Lök. · 18 257 inlägg
  Ytterligare ett exempel på varför ska man läsa första inlägget innan man svarar...
   
 14. F
  Medlem · 5 105 inlägg


  Och på vilket sätt har golvet och dess eventuella tjocklek med detta att göra öht?
   
 15. Silver78
  Medlem · 1 647 inlägg
  Det är ju en fördel om man läser allt. Glöm min kommentar