Byggahus.se

Gratis inspektion/filmning av avlopp?

 1. J
  Medlem · stockholm · 41 inlägg

  jesper_t

  Medlem
  Hej!
  En firma ringer runt och erbjuder gratis filmning av rör. Något man ska nappa på eller vara skeptisk?
   
 2. T
  Medlem · Örebro · 864 inlägg

  TechChad

  Medlem
  Ojojoj. Företag som har som affärsidé att göra saker gratis!!! Det måste ju vara en riktigt bra idé.

  Jag skulle slänga på luren direkt. Det kommer absolut inte bli gratis i slutändan!
   
 3. J
  Medlem · 6 542 inlägg
  Klart dom vill filma, men är det din film som sedan visas eller ett skräckexempel från något skitställe, med motiveringen att du måste spola för att inte få stopp. Allting går att sälja med mördande reklam och fusk.
   
 4. Fairlane
  Medlem · Stockholms Län · 4 769 inlägg

  Fairlane

  Medlem
  Tja, kan man se filmen i realtid så kanske det är intressant, men då måste man också kunna tolka vad man ser. Själv är jag otroligt skeptisk.

  Påminner lite om när biltillverkare vill besiktiga bilen innan den vanliga besiktningen. Det finns två skäl, dels vill de få jobb, dels bättre officiell statistik.
  Jag hade en VW Golf en gång. Allt möjligt var trasigt under förbesiktning, allt elrelaterat. Allt satt på samma säkring. Skulle inte förvånat mig om de satt i en trasig säkring.

  En Saab jag ägde hade så mycket fel så jag trodde den var skrotfärdig. Min egen mekaniker (specialiserad på Saab sen 30 år) skrattade åt det och sa åt mig att bara besiktiga. Bilen gick igenom utan anmärkning och inte heller hittade min mekaniker felen senare.

  Här ringer det en firma (möjligen flera) som vill spola avloppet i förebyggande syfte. Man bör göra göra det varannan år. Det kostar ungefär dubbelt mot vad det kostar om man får stopp och behöver hjälp att spola och de förklarar det med att de spolar allt och inte bara delen det är stopp i. Jag har bett de sluta ringa nu, får se om det fungerar.
   
  • Laddar…
 5. J
  Medlem · 6 542 inlägg
  Undrar om det är förenligt med någon form av avtal om dom hittar något som dom säger. Annars inte helt fel att ta dit dom och vara med vid filmningen. Då får man en bekräftelse på att det inte är något fel. Och kan säga vad bra "" det behövs ingen spolning Tack så mycket ADJÖ . Utnyttja varje tillfälle att få något gratis. Ringer dom mig så får dom komma, men inget betalt.
   
  • Laddar…
 6. N
  Tillbyggare · Karlskrona · 1 768 inlägg

  NoOne2k

  Tillbyggare
  Spola avloppet vartannat år!? Möjligtvis filma vart tionde år.

  Här ringer det titt som tätt firmor som vill undersöka ventilationsrören. Nyfiken som jag är tackade jag ja till en firma. De kom hit med en inspektionskamera och filmade 0.5m in i ventilationsrören och påstod att det måste rengöras (att det mesta dammet fastnar närmast donet är en annan sak). Killen som var här kunde tyvärr tyvärr inte svara så mycket pe de frågor jag hade. Jag antar att det är något liknande med firmorna som vill filma avloppen...
   
 7. Fotografen
  Verktygstokig · E · 10 508 inlägg

  Fotografen

  Verktygstokig
  Rinner restprodukterna raskt raka runda rören neder finns ingen direkt anledning till att filma rören i förebyggande syfte. Ingen kommer och filmar gratis om det inte finns någon baktanke att sälja på nån tilläggstjänst eller "hitta" något.
  Speciellt misstänksaam är jag till folk som ringer och vill erbjuda div tjänster, bra tjänst säljer sig själv.
  Vill du få rören filmade, beställ jobbet från någon seriös lokal rörfotograför.
   
  • Laddar…
 8. N
  Tillbyggare · Karlskrona · 1 768 inlägg

  NoOne2k

  Tillbyggare
  Bra tips, se dessutom till att skaffa en som är certifierad av https://stvf.se
   
  • Laddar…
 9. J
  Medlem · stockholm · 41 inlägg

  jesper_t

  Medlem
  Tack för alla svar. Har spolat själv och lite koll och är med vid filmning. Ska bli intressant och kommer inte betala en spänn.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.