Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Grannens hantverkare borrade igenom mitt betongtak

 1. T
  Medlem · stockholm · 20 inlägg

  Tihali

  Medlem
  Hej , jag bor i en bostadsrätt från -65.
  Grannens hantverkare borrade igenom mitt tak (betong) då de renoverar i lägenheten ovanför min. De säger att de ska spackla med våtrumsspackel och blaska på litet färg på skadan. Taket är inte målat sedan 20 år tillbaka vad kan jag kräva att de ska göra ? Med tanke på takets ålder så kommer det ju att bli rejäla färgskiftningar och badrummet ska renoveras i höst. Vad är rimligt att begära? Att de målar och slipar hela taket eller? Vad är lämpligt att de lagar taket med? Hålet är ca.8x8cm med sprickor.

  Alltid tacksam för att moderskeppet (Byggahus,forummedlemmar) finns att fråga.
  Tack på förhand :D
   
 2. L
  Medlem · Halland · 5 691 inlägg

  lordi

  Medlem
  Det är vanligt att man går igenom valven i äldre hus, när man ska byta golvbrunn i badrummet. Ofta är det bara lite tunn puts kvar under den gamla brunnen. Troligen detta som har hänt här.
  De ska ju gjuta på våningen ovanför. Då brukar man sätta en skiva för hålet och ett stämp, för att hindra att det rinner ner. Sen får man spackla och måla. För bra resultat får hela taket målas om, men i ditt fall ska du ju ändå renovera om några månader, så då är det ju inte hela världen med lite färgskillnader för tillfället.
   
 3. T
  Medlem · stockholm · 20 inlägg

  Tihali

  Medlem
  Tusen tack för svar De har gjutit igen ovanifrån men utan att sätta en stämp hos mig. Hur de har fixat detta har jag ingen aning om. vi har väntat på åtgärd i 4 veckor nu.
   
 4. F
  Medlem · Stockholms · 1 548 inlägg

  Fred vom Jupiter

  Medlem
  Det är inte helt ovanligt. Hände regelbundet i vårt hus på Söder byggt 1970. Till slut skrev föreningen in i reglerna för badrumsrenovering att man måste sätta en stämp på våningen under när man bilar loss golvbrunnen.
   
 5. garvin
  Medlem · 527 inlägg

  garvin

  Medlem
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.