Byggahus.se

Grannen river eternittak!

Status:
Stängd
 1. G
  Medlem Nivå 5
  Men suck, blir du proxy-kränkt? Det är en anonym person. Jag har inte kallat någon gubbe i forumet. Kalla en spade för en spade. Är man 74 är man definitivt en gubbe. Snacka om att dissekera en tråd till molekyler. Läs min fråga i sitt sammanhang.
   
 2. G
  Medlem Nivå 5
  Staffan, läs mina svar. Jag har gett ”er” rätt för ca 10 sidor sedan. Jag har fått väldigt många bra svar som jag har bemött mkt respektfullt.

  Jag har nu lagt mig till med en mer syrlig ton för att jag är less på alla som bara ska gnälla. Att tycka annorlunda i sakfråga är inte dålig ton det är en sund del av ett samtal. Jag har aldrig sagt att jag är förträfflig men jag håller mig till sakfrågan och går inte till personangrepp, där är jag förträfflig. Du har däremot inte betett dig dåligt vill jag understryka. Sen må vi ha skilda åsikter om asbestens risker men det är en annan femma.

  Att blanda in folkhälsofrågor ÄR irrelevant kopplat till frågan jag ställde. Därmed inte sagt att det är fel. Hade jag ställt frågan såhär: Ska jag oroa mig mer för asbestexponering än sockret i vår mat? Då hade folkhälsoaspekten varit relevant. Flera saker kan vara farligt på samma gång.
   
 3. D
  Medlem Nivå 1
  Farsan visade mig o bror min att det small till rejält när man slängde in eternit i elden när vi var små. Hade en halv pall stående på gården. Den tömdes snabbt därefter. Jag har inte dött än varken av cilikos eller något annat så vitt jag vet.
   
 4. Demmpa
  Husägare · Nivå 22
  Om man är tant/gubbe har ingenting med ålder att göra.

  För ett barn kan en person i 40-50 års åldern vara tant/gubbe, för en person i 40-års åldern kan en 65-åring vara tant/gubbe.
   
 5. G
  Medlem Nivå 5
  Ska vi verkligen gå in i den diskussionen också? Jag tycker inte det.
   
 6. Igen
  Medlem Nivå 5
  Genom ditt föraktfulla uttryck ”gubbe” så delger du andra en hel del om dig själv.
  Tex att du är en föraktfull fjortis, wt, förhoppningsvis inte förälder, och att dina föräldrar är under 40 år.
  En normal förälder tänker på gifter i närmiljön. Flamskyddsmedel som orsakar en massa sjukdomar, gifter i hud- och hårvårdsprodukter osv.
  Du kan inte stava ens. ”Dissekera” vad är det? Du kräver att en massa vuxna ska svara dig gång på gång, men du har startat samma tråd förut.
  En orosanmälan gällande ditt ev föräldraskap är vad du kan få här. Och det beror inte på om du käkar asbest till frukost.
   
 7. G
  Medlem Nivå 5
  Ajajaj! Där gick du på en riktig mina :) Det kan vara läge att kolla opp saker innan man går till attack, då slipper du det där pinsamma att falla på eget grepp! http://www.saob.se/artikel/?unik=D_1475-0187.7qvn

  Ingen av dina vackra beskrivningar av mig stämmer utan är troligen mer en spegling av dig själv.
   
 8. G
  Medlem · Nivå 7
  • Laddar…
 9. Nyfniken
  Medlem · Nivå 18
  Du kan gå och lägga dig nu. Dagen kommer inte bli bättre än såhär! :D
   
  • Laddar…
 10. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Det var väll det här hen väntade på. Tråden handlade aldrig om asbest utan ett troll som väntar på anfall ;)
   
 11. Igen
  Medlem Nivå 5
  Jag rapporterade också, såklart. Konstigt att den fick hållas så här länge faktiskt.
  18 sidor nu, det är mycket.
   
 12. G
  Medlem Nivå 5
  HAHAHA! Det har du nog rätt i Nyfniken. Förlåt om jag blev lite trollig, men jag kunde inte låta bli att smasha på den där bollen.
   
  • Laddar…
 13. Ramnemark
  Hobbysnickare Nivå 24
  Efter att ha läst titlarna på alla andra asbest-trådar som TS skapat så skulle jag rekomendera att antingen flytta, annars bygga nytt. Det måste vara knepigt att vara såpass livrädd för asbest och samtidigt ha enternit fasad, ventrör, skivor i lador, tak, förmodligen rörisolering osv. Det är lite som att vara el-allergiker och bo på Ringhals. I ett nybyggt hus slipper du det, men då kommer nog formaldehyd-trådarna istället :)
   
 14. K
  Medlem Nivå 2
  Det är du som raljerar och är riktigt elak. Man säger inte som den fetade raden, det är oförskämt!

  Killen frågade ju bara en enkel fråga!
   
  • Laddar…
 15. G
  Medlem Nivå 5
  Du har nog rätt där är jag rädd...