Byggahus.se

Gårdsvakt / Gårdsklocka

 1. G
  Medlem · Linköping · 83 inlägg

  gmanhem

  Medlem
  Vi har nyligen flyttat och har inte fönster som har direkt uppsikt över vår uppfart och jag vill därför bygga ihop någon lösning som kan uppmärksamma oss på när någon kör in på uppfarten. Ofta inte märker av en bil som kör in upp uppfarten innan det står vid dörren och kackar på. Vid infarten har vi ett par grindstolpar där jag önskar att montera någon slags passage sensor som kan signalera ringklocka inne. För att göra det hela lite mer smart så hade jag hoppas att vi kan koppa ihop det med en Z-wave dörrklocka och då även ha möjlighet att tända någon lampa eller liknande.

  Problem 1: Hitta lämplig sensor för grindstolparna. Jag mottar gärna tips kring vilken teknik som hade varit lämplig här. Stolparna kommer på sikt att få belysning så ström är inget problem. Jag har tittat på olika fotoceller med reflex, PIR sensorer osv men osäker kring vilken teknik som är mest lämpligt. Tänker att sensorn kan monteras i någon slags rör på stolpen för visst väder och solskydd men att de ändå bör vara IP65 el liknande?

  Problem 2: Lämplig inkoppling av sensorn mot Z-Wave

  Problem 3: Dörrklocka - Jag har tittat på denna: https://www.proshop.se/Smarta-Hem/A...erunner&utm_medium=cpc&utm_campaign=pricesite I och med att vi har flera andra Aeotec sensorer.

  Har tittat på https://gardslarm.se/gardsvakt-protect-800/gardsvakt-protect-800/ lite men hade gärna haft kopplingen till Z-Wave för viss annan styrning framöver. Home Assistant finns.

  Alla tips välkomna!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.