Byggahus.se

Fiskarhedenvillan Briljanten

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Heja alla härliga husbyggare!

  Jag och sambon (plus våra två barn) har börjat titta på att bygga eget hus.
  Vi vill då inte beställa ett nyckelfädigt, utan vill göra en del själva såsom målning, golv, kök etc.

  Det hus vi har fastnat för är Briljanten hos Fiskarhedenvillan, så nu vill vi ha all information vi kan få om både FH men också om någon har erfarenhet av just Briljanten?
  Priser och övrig information som kan vara bra att ha.

  Tack!
   
 2. T
  Medlem Nivå 5
  Tråden börjar bli gammal, men informationen kan vara av nytta för någon annan. Jag är väldigt förtjust i Briljanten, men jag är lite osäker om jag vill/kan lägga ned en massa arbete själv eller betala för ett färdigt hus. En stor fördel med Fiskarhedenvillan är att man kan välja vad man vill göra själv (alternativt anlita lokala entreprenörer/vänner/släkt) eller om man vill ha ett färdigt hus.

  Här är ett exempel på en produktionskalkyl:

  http://www.fiskarhedenvillan.se/Documents/Tomter/Rud-Hammarö/Offert Briljanten .pdf

  Här har du förklaringar av de olika byggåtagandena:

  http://www.fiskarhedenvillan.se/Documents/Delentreprenader.pdf

  Lycka till!
   
 3. M
  Medlem · Nivå 7
  Jag har byggt hus med Fiskarhedenvillan (dock inte Briljanten) och gillar upplägget att man kan välja vilka delar man vill ha hjälp med.

  Jag gjorde grundarbeten via entreprenörer som jag anlitade direkt (inte via Fiskarhedenvillan). Stomresningen skedde via ett företag som jobbar nästan bara med Fiskarhedenvillan men jag anlitade dom direkt då jag känner ägaren till den firman. Efter det gjorde jag allt utom VVS och el och målning invändigt (tröttnade lite efter spacklingen).

  Det som har varit negativt med Fiskarhedenvillan för mig är att det saknats material en hel del gånger troligen beroende på en ändring jag gjorde från standardritningen där jag jag till en entre utanför standardhuset. Det har dock aldrig varit något problem att få Fiskarhedenvillan att skicka nytt material men det är ju såklart väldigt irriterande att behöver dra i detta själv.

  Jag kan rekommendera att använda ett företag som jobbat mycket med Fiskarhedenvillan tidigare då det går mycket snabbare om man känner till deras system sedan tidigare. Jag led lite av att beskrivningen från Fiskarhedenvillan inte alltid var så tydlig för hur man skulle lösa alla moment men allt löser sig med lite funderande eller att ställa frågor till Fiskarhedenvillan.

  Jag kan även rekommendera följande länk med filmer som visar hur många av momenten ska utföras.
  http://mittnyahus.se/

  /Ola E.