Byggahus.se

FI och bankerna överens om amorteringskrav

 1. H
  Medlem · Nivå 19
  http://www.dn.se/ekonomi/rot-hojer-priset-pa-hantverkstjanster/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article12441498.ab
   
 2. H
  Medlem · Nivå 19
  Vad är det här för barnsligheter? Tror du att du vinner en diskussion med såna inlägg? Trodde nån som du kunde vara mer saklig.
   
 3. O
  Bannad · Nivå 15
  Nu får ni förklara för mig, varför det är fel med ROT.
  Okej, byggpriserna har gått upp, enligt vissa men för mig som privatperson så har jag kunnat måla om hela min lägenhet tack vare ROT om nu byggpriserna har gått upp så har jag ändå haft råd med detta som jag inte hade haft råd med annars...
  Vad är fel?
   
 4. O
  Bannad · Nivå 15
  Men diskussionen har egentligen varit på den nivån hela tiden...
  Ni har klagat på att folk tjänar pengar....
   
 5. O
  Bannad · Nivå 15
 6. Nyfniken
  Medlem · Nivå 18
  Vem har klagat på att någon har tjänat pengar?!

  ROT-avdraget är ett riktat stöd till en enskild bransch. Ett stöd som dessutom bara en del av invånarna har möjlighet att utnyttja? Stödet kom dessutom till för att byggbranschen hade problem med en vikande marknad och ett utbrett svartarbete.

  1. Har du försökt få tag på en hantverkare densista tiden? Den där "vikande marknaden" lyser med sin frånvaro.
  2. Ska man inte kunna räkna med att folk betalar sina skatter?
  3. Varför inför man inte en subvention som hela befolkningen kan ta del av? Varför är hus- och lägenhetsägare prioriterade?

  Med ditt resonemang skulle vi lika gärna kunna införa 50% subvention på alla tjänster och allt som tillverkas. Varför inte? Det blir för dyrt för staten? Ja, men då kanske vi kan införa det för alla rödhåriga med glasögon. Det är väl inget fel med att folk tjänar pengar?
   
  • Laddar…
 7. J
  Medlem Nivå 1
  Det är inte så att det är det smartaste sättet att göra, det är bra KRAVET. När du kommit ner till 70% är risken för banken lägre och då sjunker kravet. Men det bästa är givetvis att fortsätta med 2% och även utöka så snart du kan. Du ska givetvis inte heller sluta när du når 50%, utan först när du nåt 0% belåning. När du kommit dit, så tar du alla pengar du amorterat med och betalat ränta med och sätter in på banken/börsen istället och låter de betala dig ränta/avkastning istället.
   
 8. G
  Anonym
  ROT tjänar du som privatperson på...
   
 9. M
  Anonym
  ROT HAR gjort att priserna gått upp, så egentligen så lurar man bara privatpersoner iom man tror man "tjänar" 50 % när man egentligen nästan betalar samma pris som innan ROT (bara att byggarna för mer vinst). Skulle ROT avskaffas skulle byggarna få sänka sin vinst. För det är det sura äpplet som man måste bita i om byggkostnaden skall gå ned.
   
 10. G
  Anonym
  Husbyggen innefattar tre kostnadsbitar,
  Tomt, arbetstid och material.
  Kostnad för arbetstid styrs av marknaden (tillgång & efterfrågan).
  Material följer marknaden, tillg & efterfr.
  Markpris däremot sätts av kommunerna, staten. När priset sätts görs det nästan oavkortat utifrån marknadspriser generellt. Om man vill få igång nybyggandet och stimulera byggindustri från statens håll måste priset på tomtmark sänkas. Man kan samtidigt införa krav ang exploateringen som man gör i länder runt oss. Ex billigast anbud pr m2 byggyta får köpa marken.
   
 11. pappskallen
  Medlem Nivå 10
  Markpriset sätts av den som säljer marken..... Kan lika gärna vara en privatperson, stiftelse, företag, förening etc, etc. Behöver absolut inte vara stat/kommun

  Sen missar du en post. Och det är alla kostnader som tillkommer i form av tillstånd, bygglov, lagfarter mm. mm.
   
 12. G
  Anonym
  Bort med rot. Jäkla bidrag
   
 13. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 13
  Rot har tagit bort i stort sett allt svart jobb inom bygg , så staten går säkert plus på rot . Sen tjänar inte alla byggnadsarbetare mycket , tar man ett snitt då är det defenetift inte överbetalt. Sen är rot ett avdrag inte bidrag