Byggahus.se

Fermenteringskåp av kyl/frys.

  1. T
    Medlem · Huskvarna · 1 586 inlägg

    Tjoa

    Medlem
    Hej!
    Tänkte bygga mig ett mognadsskåp av en kyl/frys. Tanken var att med en enkel rumstermostat styra tempen i skåpet till 13 grader genom att bryta strömmen till kylskåpet. Finns det någon tankevurpa med detta eller går det köpa en ny termostat till kylskåpet som funkar till 13 grader?
    (Frysen skall inte användas och befuktningen har jag redan löst.)
    Någon som är insatt i frågan?
     
  2. L
    Bannad · 6 737 inlägg
    Skaffa en elektronisk termostat , den är mer exakt än en rumstermostat , den senare kan slå flera grader upp och ner , är instabil
     
  3. T
    Medlem · Huskvarna · 1 586 inlägg

    Tjoa

    Medlem
    Jo. Sant. Men någon viss dödzon behöver den väl med ha gissar jag. Typ en grad upp och ner för att undvika att on/off beter sig som ett flipperspel.
     
  4. L
    Bannad · 6 737 inlägg
    Men hur ansluter du den , med sladdar i liggande skåpet eller ? den måste väl känna av tempen
     
  5. electroluxaren
    Medlem · - · 10 641 inlägg
    frågan är hur mognaden blir då köldplattan blir 16 minus under kompressordrift
     
  6. T
    Medlem · Huskvarna · 1 586 inlägg

    Tjoa

    Medlem
    Nja. Sladdar blir det inte som du ser.
    Kylpllattan får gärna hålla 16 minus. Det är ju lufttempen som är viktig.
    Kommer ju även ha en recirkulationsfläkt som ser till att tempen är jämn i hela skåpet.
    Men att klippa strömmen spelar varken till eller ifrån då?
     
  7. T
    Medlem · Huskvarna · 1 586 inlägg

    Tjoa

    Medlem
    Nu är det klart. Bara kalibrera temp och fuktgivande.
     
  8. T
    Medlem · Huskvarna · 1 586 inlägg

    Tjoa

    Medlem
    Och här är det som ska mogna.
    Lite sidfläsk och skinka från vildsvin.
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.