Byggahus.se

Entreprenadkontrakt

 1. L
  Medlem · 29 inlägg

  libel

  Medlem
  Hej!

  Vi är på gång att bestämma oss för att bygga ett hus där tomtägaren fungerar som totalentreprenör.
  När man har bestämt sig betalar man en bokningsavgift. Är det någon som vet om man måste ha kommit överens om pris och allt som ska ingå innan man bokar? Kan man om man inte kommer överens få tillbaks bokningsavgiften? Hur brukar det gå till?

  /Lisa
   
 2. G
  Medlem · 2 147 inlägg

  Re: Entreprenadkontrakt

  Det där med bokningsavgift har de nog hittat på själva för det tror jag inte är så vanligt att man har. Det är väl ett sätt för entreprenören att binda upp sina kunder tills man har skrivit på kontraktet.

  Om ni kan få tillbaka bokningsavgiften eller ej om ni ångrar er kan nog bara entreprenören svara på. Jag skulle gissa att ni inte får tillbaka något.

  Antagligen så behöver ni inte ha kommit överens om alla detaljer innan ni bokar. Det är dock bäst att veta så mycket som möjligt innan man bestämmer sig så det inte kommer några obehagliga överaskningar efterhand.


  I vanliga fall brukar man säga att man vill köpa tomt och hus. Därefter kommer man överens om vad som ska bygga och vad det ska kosta. Därefter skriver man kontrakt som för totalentreprenader ska följa ABS95.
   
 3. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Entreprenadkontrakt

  kontrollera noga i avtalstexten vad man menar med bokningsavgift, kanske menar de en handpenning på markköpet, och vad som händer om köpet av någon anledning som Du inte kan råda över inte blir av.

  Se till att köpet av tomten sker på ett köpekontrakt enligt jordabalkens regler och att entreprenaden upphandlas separat på ett entreprenadkontrakt med ABS 95 som grund. Försök att se till att det i respektive avtal finns klausuler som "förenar" de båda avtalen så att om det ena avtalet av någon giltig anledning inte blir av så är Du inte tvingad att fullfölja det andra.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.