Byggahus.se

Ekstrands dörrar lurar kunder

 1. J
  Medlem · 54 inlägg
  Akta er för Ekstrands dörrar. De lurar kunder på ytterdörrar med skiffersten på . Jag och min kompis har beställt oberoende dörrar från Ekstrands dörrar och har fått dörrar där ytlagret av skiffersten lossnar från dörren och underlaget syns .

  Det började med 4 månaders leveranstid som vi accepterade. Säljaren meddelade att dörrarna skulle synas efter slutproduktion och innan de skickades. Väl vid leverans fanns inga skador på emballaget. När snickarna öppnade emballaget syntes det 3 tydligare skador på dörren som inte hade med transporten att göra.
  Jag ringde Ekstrands och meddelade direkt detta, och de bad mig att montera dörren och att de supporta ärendet.

  Säljaren komnästkommande dag och sa att det förmodligen skulle bytas ut mot ny dörr eller få kompenseras i pris.

  Detta ärende eskalerades till VD:n som tydligen sköter reklamations /support ärenden mot slutkunder. Hon var bestämt att det var naturliga skiftningar i dörren och att det stod så på deras hemsida. På offerten och hemsidan står det att dörren kommer i nyansskiftningar men skadorna och underlaget har en gul/brun färg och dörren har nyanser i grått .

  Jag fick möjligheten att returnera dörren men skulle stå för fraktkostnaden , skulle de märka skada på dörren skulle jag debiteras. På dörren finns stenflisor med sprickor som förmodligen kommer lossna om de transporteras vilket förmodligen har skett med de tre skador som fanns.

  Så från bilderna verkar Vd:n som ärvt platsen från familjen och sköter reklamationsärenden att det är naturliga märken i skiffer vilket jag kollat upp med sakkunniga att fläckar som gul/bruna inte är naturliga i skiffer utan kan orsakas av yttre påverkan (kemisk reaktion, hög temperatur, etc) eller att underlaget syns.

  Detta har nu hänt på två dörrar , på min kompis dörr också.

  Akta er för Ekstrands dörrar berg 160/ Aska de ytterdörrar med ytlager av skiffersten. Ekstrands dörrar lurar folk som inte har makt att kunna driva detta vidare och få rättvisa.

  bifogar bilderna
   
  Redigerat 23 maj 2022 18:29
  • Laddar…
 2. D
  Husägare · Skogen · 6 055 inlägg
  Varför har du inte makt att driva ärendet till ARN, ganska okomplicerad process?
   
 3. J
  Medlem · 54 inlägg
  Hej

  jag läste ett fall med ARN som gav rätt till kunden men de rättade sig inte efter ARNs beslut heller
  vet Inte om jag vill lägga tid utan få rättvisa .
  Bygget har gått bra och vill hålla det så typ.

  men vet inte kanske gör det . Tack för feedbacken
   
  • Laddar…
 4. D
  Husägare · Skogen · 6 055 inlägg
  Nej visst är det så, ett företag har ingen skyldighet att följa ARN:s beslut men många gör trots allt det, följer beslutet alltså.

  Av det du skrivit tycker jag spontant att du har ett ganska bra ärende för ARN. Dock har du med en del saker som inte är relevanta, tex den långa leveranstiden och hur VD:n fått sin tjänst.

  Det fina är dock att ARN är vana vid att gemene konsument inte riktigt håller sig till relevant fakta. Det tycker du ska köra annat kommer du störa dig på dörren varje dag tills du flyttar.
   
  • Laddar…
 5. A
  Medlem · 3 inlägg

  Allixon 56

  Medlem
  Har också haft problem med Ekstrands ytterdörr.

  Vid leverans såg det bra ut och emballaget hade inga skador. Dock när vi skulle montera dörren fanns det skador på dörren. De stod på sig att det var vi som hade skadat dörren.

  Vi anmälde till ARN som gav oss rätt men inget hände. Kan absolut inte rekommendera varken Kvaliten på Ekstrands dörrar eller deras sätt att supporta missnöjda kunder
   
 6. D
  Husägare · Skogen · 6 055 inlägg
  Du borde gått vidare till domstol.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.