Byggahus.se

Duschtimer. Hur? Var?

 1. S
  Medlem · 28 inlägg

  Solvide

  Medlem
  Toppentips! Ansökte genast till fb-gruppen och kollar på länken.
  Tack! :love:
   
 2. E
  Medlem · 26 inlägg

  efred

  Medlem
  Fördelen med smarta hem är att du garanterat kan visualisera en timerstyrning på flera sätt, så att varmvattnet inte bara försvinner. Nedräkning, blinkande lampor, ringklocka. Det går att nörda ner sig hur mycket man vill.
   
  • Laddar…
 3. S
  Medlem · 28 inlägg

  Solvide

  Medlem
  Tusen tack för det svaret. Har faktiskt inte haft en tanke på det. Måste ju snarast kollas upp ju!!! :love:(y)(y)(y)
   
 4. S
  Medlem · 28 inlägg

  Solvide

  Medlem
  Kanonförslag. Det kollar vi upp och räknar på
   
 5. S
  Medlem · 28 inlägg

  Solvide

  Medlem
  Visst är det så att det är svårt att förstå för den som inte är inblandad med adhd. Han har fått diagnos o medicin. Men när han fyllde 18 så kan ingen längre "pracka på" honom något alls. Psykologkontakt finns men han är ovillig och vägrar medicin. Vi är m a o rätt så bakbundna tyvärr. :confused:
  Dock har temperamentet gått ner betydligt när han slipper fulla skoldagar/praktik och han kan plugga hemifrån. Vi kämpar på
   
 6. J
  Medlem · Skåne · 71 inlägg

  janusz_w

  Medlem
  1) Den dagen ni kommer till en lösning kan ni testa om inte kommunal bostadsanpassning kan bekosta någon del av det

  2) En liten varmvattenberedare har den klara fördelen att vattnet inte blir kallt "bums" som vid magnetventilösning - irritationsmomentet när det varma vattnet försvinner blir mindre. När det gäller storleken så räcker 60 liter till en vanlig dusch d v s 5 minuter (60 liter / normflöde 0,2 l/s = 300 sekunder). Sedan tar det drygt 3 timmar att få beredaren "fulladdad" igen med 1 kW elpatron. Eller c:a 1 timme med 3 kW elpatron. Så man kan duscha kort några/många gånger om dagen, beroende på vilken elpatron man väljer.
  !00 liters beredare skulle nästan dubbla duschtiden.

  Kolla tekniska specifikationer t ex här
  https://www.nibe.eu/assets/documents/24216/639128-4.pdf

  3) Med egen varmvattenberedare låser man sig till idéen att er son kommer att acceptera den här lösningen rakt av. En lösning med en motorstyrd blandningsventil som sänker temperaturen efter en viss tid och stannar i det läget under tid ni väljer skulle vara en flexibel lösning där ni begränsar duschtiden succesivt under en längre tid. Men det krävs någon form av dator som styr det hela. Så det gäller att vara litet händig här - kalla på en PLC-programmerare varje gång man vill göra en större förändring är ingen hit...

  Hoppas det går vägen, har ADD själv och kan vara litet knepig att styra ibland ;-)
   
  • Laddar…
 7. J
  Medlem · 2 inlägg

  JoDa03

  Medlem
  Ingen. Men är det ok om jag skriver "en kompetent installatör"? Då hoppas jag att ingen vattenskada uppstår
   
 8. Lena Marianne
  Medlem · 6 inlägg

  Lena Marianne

  Medlem

  Det finns små vvberedare på 15 liter för under 1000 kr på K- Rauta. TESY. 15 l.
  Vi har en sådan i en stuga.vi köpte en dlang med en knapp som man måste hålla in så vattner räcker till när vi duschar. Har.man vanlig slang så blir det ju kallt fortare. Kan det vara en lösning?
   
  • Laddar…
 9. P
  Medlem · Stockholm · 17 inlägg

  Pons

  Medlem
 10. K
  Medlem · 4 inlägg

  Karl Uppsala

  Medlem
  Nej med lösningen på dennes problem. Sorry om ngn tog illa upp, var menat som stöd för föräldrarnas (och sonens) jobbiga situation, Jag ska sluta att kommentera. Mvh Karl
   
  • Laddar…
 11. N
  Medlem · 1 inlägg

  Nickenorr

  Medlem
  Hej, jag skulle kontakta en arbetsterapeut på vårdcentral eller annan vårdinstans som din son tillhör / är inskriven på. Dessa kan hjälpA er med olika kbt eller hjälpmedel i form av bostadsanpassning (vilket man får som bidrag av den kommun du bor i, material och arbete). Detta med tanke på diagnosen du nämner i inlägget. Finns även lättare hjälpmedel för tidsuppfattning om din son är i behov av detta i andra aktiviteter / ADL.

  Med vänlig hälsning,
  Niclas
   
 12. Allium
  Medlem · västra götaland · 348 inlägg

  Allium

  Medlem
  Är problemet ekonomiskt att det går åt sjukt mycket ström till varmvattenberedaren? Eller är det praktiskt att det inte finns något varmvatten till er när ni skall duscha? Eller medicinskt att hans hud tar skada av för långa/varma duschar?

  Om det mest är ekonomi kanske en vattenmätare till hans dusch kan lösa problemet. Då får han betala sitt varmvatten själv, det är ju så det fungerar för alla oss andra.
   
 13. useless
  Lök. · Gävleborg · 21 350 inlägg

  useless

  Lök.
  Det funkar väl så länge tonåringen har egen inkomst och ekonomi? Annars blir det ju ändå föräldrarna som får betala i slutändan.
   
 14. Anna_H
  Husägare · Värmland · 10 990 inlägg

  Anna_H

  Husägare
  Det framgår att det huvudsakligen är för att varmvattnet tar slut för övriga.
   
  • Laddar…
 15. S
  Medlem · 28 inlägg

  Solvide

  Medlem
  Många goda råd där. Och framför allt att kommun kanske kan hjälpa till med bostadsanpassning. Plus ett bra påpekande det där att behöva tillkalla PLC-programmerare! Trodde ju man kunda ställa in/ändra den själv sen efter installationen gjorts... :surprised:
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.