Byggahus.se
bytte duschblandare och efter installationen gick det inte att få lagom varmt vatten med den nya blandaren. Antingen slår det direkt över och blir superhett eller också slår det över åt det andra hållet och blir superkallt.
Hade ytterligare en blandare som sattes dit och då var det exakt likadant, det går inte att få ljummet på något sätt.
nu upptäckte jag också att vattenrören varmt/kallt sitter omkastade så att när man vrider på för kallt vatten så blir det varmt och tvärtom. Den första blandaren som redan satt där var designad för detta så den fungerade som den skulle, varmt blev varmt och kallt blev kallt.

Lurar lite på om båda de ditsatta blandarna verkligen är sönder eller om det är blandarna som får något fnatt när det inte kommer in rätt sorts vatten mot vad de är designade för som gör att det inte går att få ut ljummet vatten..

Månntro skulle detta kunna vara fallet..?
 
Det blir så när ledningarna är förväxlade.

Om vattnet är för kallt försöker den blanda i mer varmvatten, men om det kommer kallvatten där det förväntas varmvatten blir resultatet att det blir kallt, och omvänt. Blandarna fungerar nog som de ska om inkommande vatten är rätt.

Den förra satt kanske monterad upp och ner.
 
  • Gilla
Stefan Bengtsson och 1 till
  • Laddar…
ah, toppen, så om man monterar de nya blandarna upp och ner så kan det funka iaf med lite tur...?
 
Hände mig en gång när rörmokaren förväxlade ingången på varmt och kallt vatten. Blev att man fick antigen iskallt eller skållhet vatten. Så fort dom fixade rören så var det löst
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.