Byggahus.se

Duschblandare från Storbritannien

 1. SOCKEPLAST
  Medlem · jönköping · 319 inlägg

  SOCKEPLAST

  Medlem
  Håller just nu på med utrivning av badrum på ca 5kvm. Vi skall så småningom dra nya rör och sätta in nya blandare. Vi vill ha äldre stil på blandare, typ mora Classic. Liknande dessa finns ju på ebay.uk för 400 bagare, tio års garanti. Svårt att motstå. Använder dom samma diameter och gängor, samma stigning etc? Om inte, kan en normal vvs-are ordna övergång på ett smidigt sätt?
   
 2. J
  Medlem · Stockholm · 376 inlägg

  Jenzza

  Medlem
  Den är nog värd precis 400 kr...
   
 3. D
  Medlem · Östergötland · 452 inlägg

  drakhenke

  Medlem
  som jag skrivit i en annan tråd,

  Varför ska det snålas som F*N när det kommer till blandare porslin och liknande, det ska hålla kanske 15-20 år
  ( med visst underhåll ) tv apparater som kostar en sissådär 7- 10 tusen kronor köper vi säkert oftare än vi köper blandare,själv har jag under en treårs period blivit tvungen att köpa nya digitalboxar för 8000 kr ( mest pga att de håller 2-3 år och börjar strula sedan dvs ingen garanti kvar ) , Men bra rör material får banne mig inte kosta ett skit.

  Konstigt med tanke på att det skall hålla längre,
  för i ärlighetens namn så står det säkert en dyyyr tv av platt-modell hemma hos de flesta,,, eller !?
  och dessa byter vi oftare än köks eller badrums armaturer ( mitt påstående )
   
 4. Krilleman
  Plumber · Södermanland · 12 984 inlägg

  Krilleman

  Plumber

  Kunde inte sagt det bättre själv... :x
   
 5. SOCKEPLAST
  Medlem · jönköping · 319 inlägg

  SOCKEPLAST

  Medlem
  Nu är vi ju helt OT men iaf:

  Varför skall en blandare kosta 8 papp istället för 1000? Är åtta-lökaren automatiskt bättre? Inte vet jag. Om det automatiskt är så så uppskattar jag som lekman på ett GDS-forum, i en tråd där jag dessutom ställer en fråga om just blandare, att få detta samband vetenskapligt förklarat om någon hävdar att så är fallet, så jag får veta vad jag skall använda. Spydiga OT-spekulationer om eventuell teknik-budget kontra badrums-dito förstår jag inte riktigt vitsen med. Jag köper ny TV när det behövs, dvs när den går sönder eller blir för omodern. Givetvis spelar priset in där med. Det gör det för de flesta. Ingen vill betala 25papp för en tv i Sverige om man kan beställa samma tv online utomlands för en fjärdedel. Du kanske kunde fått dina boxar billigare om du beställt dom på nätet. Åtta papp låter som rena ockret. Hade det gjort dig snål?

  Dessutom, när jag väl köper ny elektronik går jag sällan "all in", dvs köper det absolut dyraste som finns, eftersom jag vet att skiten blir omodern fort samt kan gå sönder. Jag lägger hellre mindre och byter oftare. Det finns inget som säger att jag inte tröttnat på mina blandare och handfat om fem år. Vilket är roligast då, att ha betalat 2500 eller 15000 per handfat?

  Så, tillbaka till ämnet. Vilket alltså var, behöver man någon typ av förgrenare för att använda utländska blandare i Sverige med svenska grejer.
   
 6. snuttjulle
  Medlem · Stockholm · 3 880 inlägg

  snuttjulle

  Medlem
  Kanske lite O/T men den erfarenheten av blandare i UK är att de är bedrövliga i kvalitet och är kanppt vad vi kallar blandare. Nu kan detta bero på att jag fått bo på halvskabigga hotel men jag vet även folk som har försökt sig på att förstå varför man envisas med 2 kranar på handfatet och fick ett stort skratt tbx med svaret "men annars kan ju kallvattnet gå in i varmvattenrören". Med andra ord skulle inte jag fundera på att ta hem VVS grejer från landet där man lägger avlopsrören på utsidan av huset för " då är det lätt att byta ut när de fryser sönder".
   
 7. Krilleman
  Plumber · Södermanland · 12 984 inlägg

  Krilleman

  Plumber
  Om ingen gillade kvalite från sverige skulle alla använda golvbrunnar från Polen, för dom används ju där... Svenskt, godkänt och många följer säkervatten. Lätt val!
   
 8. D
  Medlem · Östergötland · 452 inlägg

  drakhenke

  Medlem
  vad du behöver för grejor för att ansluta blandaren går inte att svara på förens du har en spec på själva objektet, rör gängor är de samma men har du riktig otur så får du en blandare med en udda rör dimension. en kund jag var hos för ett par år sedan hade importerat blandare ( från utanför eu ) själv till en hel fastighet han äger, dessa blandare hade anslutningsrör dim 11, eller om de använt ngn form av tum dim
   
 9. slacker
  Verktygstokig · Stockholm · 3 476 inlägg

  slacker

  Verktygstokig
  Kolla om du inte kan hitta blandare som FINNS i Sverige men du kan hitta billigare utomlands - Gör det lättare vad gäller standard och reservdelar.

  Frugan hittade en Blanco Tradon: Blanco Tradon Som hon bestämt skulle ha i köket, självklart på den billigaste butiken i Sverige - Fredells. 5200Sek tror jag att dom ville ha. Hittade den på diverse Svenska internetsajter för strax under 4000:-
  Samma blandare 1990:- från Ebay.de ink frakt. Sagt och köpt!

  Nu finns ju denna i Sverige, standardfattningar och reservdelar torde finnas att få tag på. Så handla på - Men jag skulle förvissa mig om att den fanns i Sverige och inte var ngt specifikt för UK marknaden för precis som beskrivet så ger jag inte mycket för deras VVS lösningar.
   
 10. SOCKEPLAST
  Medlem · jönköping · 319 inlägg

  SOCKEPLAST

  Medlem
  "Problemet" så att säga, är för mig att jag vill ha badkarsblandare i antik stil. Visst, Mora Classic är väl ok, och inte farligt dyr heller, men jag vill allra helst ha en riktigt tung och gedigen pjäs, gärna med riktig patina och äkta porslinshandtag. Just den typen finns det att gödsla med i UK, förmodligen för att romantisk lantlig stil fortfarande är legio där.

  Jag letar fortfarande efter gammal blandare i Sverige med, men dom är sällsynta...
   
 11. jarlen84
  Medlem · Södermanland · 279 inlägg

  jarlen84

  Medlem
  Tycker du ska köpa den, om den följer EU-standard så har den 150 c/c och vanliga 3/4" gängor (det är samma som vi använder i Sverige men kallar R20. Hur som helst så går det mesta att hitta adapter till om det skulle vara så. Speciellt 150c/c -> 160c/c.

  Du bör dock inte bygga badrummet runt denna blandares anslutning, tänk på att de ska gå att byta till standardblandare i framtiden (150 el. 160 c/c) och välj det som ligger närmast och i så fall sätta adapter (excenter).

  Men jag tror att en nytillverkad engelsk blandare följer europanormen.
   
 12. M
  Medlem · Västmanland · 142 inlägg

  MrTim

  Medlem
  Jula har ju en nostalgi serie, med blandare. kostar 495:-, badkarsblandaren 995:-.
  Där kommer du undan rätt billigt samt att du har någon att stämma om du behöver det.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.