Byggahus.se

Deprimerad!

 1. N
  Medlem · 162 inlägg

  Netaria

  Medlem
  Första riktiga agerandet i byggprocessen och totalt bakslag! :'( Hoppas på goda råd och peppning!

  Ska bygga i nyetablerat område. Detaljplanen har vunnit laga kraft och stipulerar taklutning på max 38 grader och minst 14. Vill bygga mansardtak och efter kontakt med bygglovsavd ombads vi sända en förfrågan, eftersom man "eventuellt inte tänkt på mansardtak när man skrev detta" ???. Skrev förfrågan och fick nu till svar att mansardtak inte kan bedömas som en "mindre avvikelse" på grund av att området inte är bebyggt. :-/ Vi vill inte ha snetak i övervåningen och inte två-plan, dvs såg mansardtak som lösningen.

  Vad ska jag göra? Gå på kommunen igen med bygglovsansökan på hus med mansardtak ändå och hoppas på annan bedömning med ett tungt husföretag i ryggen, eller bygga en trädkoja??? USCH. Efter fyra års väntan på att bygga, med dyra räntor på tomtlånet!

  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

   
 2. P
  Medlem · 234 inlägg

  Pillan

  Medlem

  Re: Deprimerad!

  Ni har inte funderat på förhöjt väggliv som visserligen ger lite snedtak, men mycket mindre. Eller varför inte fyra takkupor på varje långsida.... ;)
   
 3. A
  Medlem · 499 inlägg

  AAA

  Medlem

  Re: Deprimerad!

  Varför vill ni inte ha två-plan?
  Skulle ni få bygga två-plan om ni ville?

  /Berit
   
 4. N
  Medlem · 162 inlägg

  Netaria

  Medlem

  Re: Deprimerad!

  Jodå, vi får bygga två plan, men kommer då inte att kunna placera huset där vi vill eftersom det då blir för högt. Får väl sätta mig med en kunnig arkitekt och komma på en lösning. Känns bara lite tungt just nu, men det är väl bara att vänja sig...
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.