Byggahus.se

Delad entré till tomten

 1. D
  Medlem Nivå 1
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Screenshot_20200308-155506~2.png

  Hej!
  Vi är inte så duktiga i svenska lagar, då behöver vi lite hjälp med dem.
  Vi har köpt ett hus i villaområdet som har delat entré till tomten med våra första grannar. I början var det inga problem, men de har vuxit. De har byggt sitt garage utan vår tillåtelse (den ligger precis vid gränsen) och ännu"kopplade" sin byggnad med vår garage med samma plankor som de byggde garaget själv. De byggde staket som är inte genomskinlig(150cm+ca 30cm med plats mellan plankor) var hade vi stängselnät på 1 m höjd. Också utan tillåtelse. De sa bara(när var det färdig)"vår hund är rädd av era hundar". Osv.osv. Så efter allt det började de anmäla oss på grund så dumma grejer att man inte kan förstå hur tomma deras liv är. Tex.att det är skitig framför vår dörr (där var min flickas trehjuling och sparkcykel), att det är skitig bakom hus(vi hade en reservsdelbil som var under presenning), att hundarna skäller hela tiden (och de har kollat kommunen och de trodde att hundarna var inne, men de bara var inte irriterade), de punkterade en deck på bil som vi precis har köpt osv,osv. Det är bara en liten del. Nu vill jag inte ens titta på dem, men det är omöjligt. Han kör som galning, och vi är oroliga när flickan leker ute, ännu när vi är med henne(de bör i sista hus på gatan). Hur ska vi skilja våra tomter så att vi kan bygga vilken som helst stängsel och skydda våra barn och egendom?
  PS. Det finns möjlighet att fixa allt utan att riva ner någonting mer än ett vårt träd och några mursten hos dem.
   
  Redigerat 8 mar 15:57
 2. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Fanns inget bygglov för deras garage? Hur nära er tomtgräns har dom byggt ?
   
 3. D
  Medlem Nivå 1
  Tror att det fanns, men det var byggd ca ett år efter vi har flyttat och precis vid gränsen. Man ser på bild att den ligger direkt mot vårt garage, den nedersta svarta mot vänster sida, och vita är vårt garage (åt höger)
   
 4. D
  Medlem Nivå 1
  Nu är jag inte alls säker att det fanns bygglov när vi har flyttat hit. Hur kan man kolla?
   
 5. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Ok. Ring kommunen och fråga. Då utgår vi från att garaget är lagligt. Ni kan ju ringa de som sålde huset till er och fråga om det är ok. Vill ni bygga staket eller vad är frågan ?
   
  • Laddar…
 6. D
  Medlem Nivå 1
  Ja, vi vill bygga någon typ staket, men genomskinlig helt, det blir kombo av ståltråd och trästolpar. Men problemet ligger i att vi vill göra det helt enl.reglerna, då vi behöver någon tillstånd typ, pga grannarna måste riva ner några sten i sitt trädgård om de vill komma åt sitt garage, och de ska inte göra det frivilligt. Vi också ska göra samma grej, men, men...
   
 7. Jonatan79
  Hobbysnickare · Nivå 14
  Det blir svårt att förstå utan bilder och tomtkarta tyvärr.
   
 8. B
  Allvetare · Nivå 14
  Av flygbilden att döma skulle jag gissa att ni har delad infart, så att varje fastighet äger halva, och har servitut på den andra halvan. Ni skulle KANSKE (men troligen inte, mer nedan) kunna sluta använda er infart och sätta upp staket/plank så att infartsvägen blir bara grannens. Men då kan ni inte nå ert garage, utan får riva garaget och bygga nytt garage och ny infart på andra sidan huset.

  Jag sa KANSKE. För det är kommunen som avgör om ni får flytta infart och garage, och jag har svårt att tro att de ser någon vits med det.

  Enklast och billigast är säkert att sälja huset och flytta.
   
  • Laddar…
 9. D
  Medlem Nivå 1
 10. D
  Medlem Nivå 1
  Ja, infart är det ord jag borde använda. Men att flytta är det sista som vi vill, . Vi rör ingen, och det är helt dumt att man behöver flytta om man vill leva ifred.
   
 11. B
  Allvetare · Nivå 14
  Börja då med att sätta t.ex. Gunnebostängsel (nät-staket) runt hela tomten så att ni inte behöver vara rädd för att flickan eller era hundar ska springa ut i vägen och bli påkörd. Det brukar inte ens behövas bygglov för ett nät-staket.
   
 12. D
  Medlem Nivå 1
  Vi har gjort det i nedre delen i trädgården. Vi vill göra det uppe med, men den del mellan tomter, på infart är problematiskt. Men tack. :)
   
  • Laddar…
 13. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Infarten kan ni ju inte hägna in, bara resten av tomten.
   
 14. Fadai
  Verktygstokig · Nivå 8
  Ring kommunen. Om grannen är hotfull el förstör ngt, ska ni polisanmäla. Sätt stängsel och låt en grind ge tillgång t ert garage.
   
  • Laddar…
 15. Johannes Carlsson
  Allvetare · Nivå 19
  Såhär skulle jag tänka mig att ni kan göra med stängsel och några grindar. Infarten ser ut att vara för smal för att stängsla av. Gör ni det på er egna tomt behöver ni inte ta hänsyn till grannen.

  När det gäller infart kan jag tänka mig att det finns ett servitut på gemensam infart?

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Screenshot_20200309-144341_Byggahus.jpg
   
  • Laddar…