Byggahus.se

Darkstone-plattan

 1. S
  Medlem · 37 inlägg

  sasha

  Medlem
  Hej!
  Hoppas på att nån vänlig själ kan hjälpa mig me de här...
  Jag har hittat golvet jag vill ha :) på nästan hela vår undervåning, darkstone från kakelspecialisten...MEN den visade sig va alldeles för dyr för vår budget  :( Så jag undrar om nån vet nån som liknar den?? O gärna minst 40x40...o helst under 200-250? Finns de över huvudtaget?
  Mvh S
   
 2. lbg
  Medlem · 642 inlägg

  lbg

  Medlem

  Re: Sandstone-plattan

  Menar du den serie där även Darkstone finns (44.5*44.5 cm, 695 kr/kvm)? Det är en fantastisk fin platta, ursnygg! Är Sandstone den gråa eller ljusare plattan? Det är lite förvirrande att de har olika namn fast det är samma serie.

  Vi ska också lägga klinker i alla sällskapsutrymmen och jag har gått igenom hela marknaden känns det som. TYVÄRR tror jag inte du hittar en snygg platta för 200-250 kr... Men jag kan rekomendera två något billigare plattor; Habitat 40*40 cm på Konradssons samt Trendstone 30*30 eller 30*60 cm från HöganäsKakel. Båda finns i olika färgställningar.

  Ska du har mer än 50 kvm ska ni definitivt fråga efter rabatt, det lönar sig!!

  Lycka till!  :)

  Berätta gärna hur det går, kanske kan jag komma med ytterligare tips!
   
 3. S
  Medlem · 37 inlägg

  sasha

  Medlem

  Re: Sandstone-plattan

  Nämen oj, jag måste va vart trött igår när jag skrev!?
  Jag menar ju så klart darkstone!! För de heter den väl?...en grå brun en...jo de stämmer...mm har sett den där habitat, vet du priset på den?..De e mer en 50 m2 vi ska ha...Verkar inte som jag kommer hitta nån till de priset vi måste ha :-/
   
 4. lbg
  Medlem · 642 inlägg

  lbg

  Medlem

  Re: Darkstone-plattan

  Habitat kostar 625 kr. Kakelbolaget i Bromma har den utlagd så man kan se hur snygg den är. Darkstone är dock snäppet vassare, tycker jag...

  Vi ska ha totalt 100 kvm och vi står i valet och kvalet mellan Darkstone och en annan som vi hittat på Kakelpalatzet. Citerar mig själv från en annan tråd:

  ....."Här kommer vårt senaste val av platta, kanske tar vi denna istället för Darkstone! http://www.peronda.com Gå in på Porcelain och sedan "Art" 44x44 cm. Där kan ni se den mörka plattan (den går aningen åt grönt) utlagd med minimal fog. Titta på denna ursnygga granitkeramik som ser ut som marmor, få se vad ni tycker... I Sverige finns det de som tycker att det blir för mycet "bankkänsla" med ett sådant här polerat golv, men vi tycker bara att det är superelegant!

  Denna platta hittade vi på Kakepalatzet i Bromma. Den kostar visserligen 995 kr/kvm ( :surprised:), men då vi kommer att behöva ca 100 kvm har de gett oss en mycket bra rabatt.

  Tål helt klart att funderas på tycker vi, ett sådant här golv blir ett smycke i huset!"..........

  Kan tillägga att vi fått bra rabatt även på Darkstone-plattan. Vad gäller Habitat vet jag inte eftersom vi inte frågat då vi nu siktar in oss på dessa andra två plattor. Kan dock berätta att det hade blivit Habitat om de andra inte dykt upp, den är väldigt snygg. Den är lite gråare och vi vill försöka få en lite mer "varm" färg.

  Lycka till! :)

   
 5. S
  Medlem · 37 inlägg

  sasha

  Medlem

  Re: Darkstone-plattan

  Hej!

  Tack så mkt för svar :)
  Den andra plattan va oxå mkt fin :)

  Men de e darkstone jag e helt förtjust i!!...o de e ju just de att vi el. jag e de väl som vill ha en lite varmare känsla på golvet vill inte heller ha så där kallt grått utan en blandning av brunt o grått...de här blir svårt de :-/ o så vill jag ha stoooora plattor :)
  Har hört talas om nåt man kan göra direkt på betonggolv, där man helt enkelt kan blanda iordning precis den färg man vill ha, slipa golvet som man vill ha, o så naturligtvis oxå kan få (om man vill) hur stora plattor man vill, att man lixom "fuskar" så de ser ut som vanliga plattor!? Nåt du/nån annan hört talas om?? O vet va kan kosta?
  Mvh S
   
 6. lbg
  Medlem · 642 inlägg

  lbg

  Medlem

  Re: Darkstone-plattan

  Kan det vara Terazzo-blandning du talar om? Det är tyvärr inte heller billigt... Det är marmorkross blandat med cement som man slipar. Det kan vara mycket snyggt. http://www.terrazzoab.se/vad.php

  Annars har du ju riktigt betonggolv, supersnyggt! Kolla denna tråd: http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=28889/8#8
  Jag blev väldigt inspirerad! Visst, det är grått, men det är SNYGGT! Jag tänker undersöka det närmare.
   
 7. S
  Medlem · 37 inlägg

  sasha

  Medlem

  Re: Darkstone-plattan

  Hej igen!

  Oj va snyggt, blankt o fint :D
  Blev nyfiken o skicka ett meil...får se va jag får för svar...undrar bla. om man kan få i den färg man vill, alltså om man kan blanda i nån färg, för vill ju inte ha de där kalla grå helst...så vi får se, kanske kan de där va ett alternativ..jag skriver här o berättar va jag fick för svar om du e intresserad dvs :) ?
   
 8. lbg
  Medlem · 642 inlägg

  lbg

  Medlem

  Re: Darkstone-plattan

  Ja tack! Jag vill gärna veta mer! :)
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.