Byggahus.se

Coronavirus

 1. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Sverige kommer att sjunka neråt i listorna allt eftersom det kommer korrekt rapportering från fler länder...

  https://omni.se/verkliga-dodssiffran-i-italien-kan-vara-avsevart-hogre

  Denna artikel uppdateras då och då när nya siffror kommer in:
  https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/21/world/coronavirus-missing-deaths.html

  Den här är också intressant, diagram där överdödlighet relateras till rapporterade coronafall:
  https://www.economist.com/graphic-detail/2020/04/16/tracking-covid-19-excess-deaths-across-countries
   
  Redigerat 22 maj 14:06
 2. E
  Husägare Nivå 6
  Jasså det vet du minsann. Varför sitter dom ens på presskonferensen o lyssnar när dom kan se det på TV ist om dom ändå sköter frågorna utanför.
  Sen undrar jag varför dom ens ställer frågor när dom enl dig ändå hellre gör enskilda intervjuer
   
 3. sunnis
  Medlem Nivå 6
  Tveksamt om fler länder kommer göra korrigeringar. Finland har gjort en korrigering, men nu verkar de strunta i det eller ej anse sig behöva korrigera. Rent politiskt är det ju bäst om man låter det vara, man rapporterat det med man vet och inget mer.

  Mig veterligen är det bara USA och Sverige som efterrapporterar dödsfall retroaktivt. Och i Norden är det bara Danmark och Sverige som rapporterar döda med som har eller har haft Corona oavsett dödsorsak, övriga länder rapporterar de som har avlidit till följderna av Covid19 på en sjukhus.

  De flesta länder i världen saknar i praktiken en folkbokföring, när de väl kan få fram vettig statistik över Corona så är den här pandemin långt glömd av de flesta i världen. Det bästa sättet föra statistik är ju att samköra register som på alla personer som har haft smittan med de personer som avlidit i folkbokföringen men det är ganska få länder som det går att göra så.

  Sverige kommer alltid ligga högt i statistiken, men förhoppningsvis ligger vi bra till med överdödligheten. Vi är ju tydligen rent statistiskt det värsta landet någonsin just nu med antal döda av Covid19 per miljon invånare och dag. Ligger folk döda på gatorna och överfulla idrottsarenor i Sverige som i Kina? Eller sjukvård som är totalt överbelastad som i Italien?
   
 4. E
  Husägare Nivå 6
  men oj, hur många tror du som fått konstaterad covid 19 dör i en trafikolycka. Även om det sker så lär ju inte dödsorsaken rapporteras in som orsakad av covid 19, så dum är väl ingen som tror det
   
  • Laddar…
 5. M
  Medlem · Nivå 10

  Jag är ledsen men du har fel.

  om man tittar på fakta (även om jag inte orkar leta upp bättre källa)

  https://www.mabra.com/halsa/sa-manga-dor-av-influensa-i-sverige-varje-ar/

  I genomsnitt dör 200-700 personer om året pga influensa. Detta är en årligt återkommande virusinfektion.

  Följssjukdommar såsom lunginflammation dödar sedan några 1000 till.


  Så med din inställning så borde vi stänga landet i god tid för att influensan inte ska komma hit VARJE ÅR.

  Sedan tar vi Ebola i Afrika som har pågått några år, så vi borde ha stängt för den också för där är ju inget botemedel ännu...


  Nu öppnar länderna upp igen, vissa länder bokstavligen SKRIKER efter turister för det är för stor andel av deras ekonomi som inte klarar sig utan det. Trots att de riskerar en ny smittvåg!
   
 6. B
  Medlem · Nivå 22
  Det görs privata intervjuer direkt efter presskonferensen.

  Du är tydligen inte nöjd oavsett vad journalisterna gör, förut tyckte du att de ställde för lite frågor och nu är det fel att de ställer frågor över huvud taget.
   
 7. E
  Husägare Nivå 6
  Tycker att du ska kliva ner från din höga häst och inte tro att Sverige är det enda landet i världen som gör allt rätt och bäst. Känns lite trångsynt med den attityden
   
  • Laddar…
 8. E
  Husägare Nivå 6
  det var en retorisk fråga på ditt påstående om att dom hellre kör enskilda intervjuer än att ställa frågor under presskonferensen.

  Men återigen misstolkar du och vrider på saker.
  För att förtydliga: Jag anser att det ställs för lite frågor och för lite följdfrågor som kritiserar deras ibland felaktiga påståenden.
   
 9. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Inget land kommer kunna presentera någon helt korrekt siffra när detta är över.
  Det kommer finnas överrapporteringar av det slag som blir genom att en avliden person har visat sig haft covid19, men kanske egentligen dog av något annat (skulle ha dött ändå).
  Men betydligt vanligare kommer underrapportering vara. Vi har en viss överrapportering i Sverige, men något större underrapportering, som vi bedömer till att vara ca 10%.
  Många länder rapporterar (nästan) bara människor som avlidit på sjukhus som avlidna av covid19. En del länder ljuger ännu mer med siffrorna då dåliga siffror gör ett lyckat omval av sittande korrupt regim svårare.

  Att kika på överdödligheten kommer bli ett av de bästa och kraftfullaste verktygen för att avslöja mer riktiga siffror. Men du har helt rätt i att det inte heller blir sanna, rätta, korrekta, siffror. Men för de flesta halvhyggligt utvecklade länder som faktiskt för lite statistik av något slag, över sin befolkning, så kommer det vara svårt att gömma undan hur det egentligen gick, så fort vi får tillgång till deras befolkningsdata.
   
  • Laddar…
 10. E
  Husägare Nivå 6
  Först säger du att jag har fel men i mening två säger du att ja så är det.

  givetvis fattar jag med att man gör korrigeringar både upp och ner i efterhand.

  men ni menar ju att det är något som ex vis inte görs i våra nordiska grannländer utan bara i Sverige och Belgien
   
 11. MultiMan
  Realist · Nivå 11
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/...llbaka-medan-smittan-tog-sig-in-i-aldrevarden

  – Jag känner mig som en dödsängel.
  Så låter ett av många larm från äldrevård – och hemtjänstpersonal. Alla var överens om att våra äldre måste skyddas och att personalen inte ska riskera sin hälsa. Men SVT:s granskning visar att den myndighet som ska värna arbetsmiljön i stället pressats att tona ned sina krav och linjera sig med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
   
 12. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Exakt. kolla gärna länkarna jag bifogade.
   
 13. P
  Renoverare Nivå 5
  Om vi får vaccin sent nästa år är det fortfarande snabbare än någonsin tidigare. Med bred marginal.

  Sen ska ju vaccinet distribueras. Det tar också lång tid. Kan vi ge vaccin till 100 000 per dag, tar det ungefär tre månader innan full vaccination uppnåtts.

  Sånt här kommer ta tid. Tyvärr lång tid.
   
  • Laddar…
 14. Nyfniken
  Medlem · Nivå 18
  Det ironiska i det här är ju, om det stämmer, att de som står bäst rustade att klara av Covid-19 är de som är sämst på att tvätta händerna. :surprised::lying:
   
 15. D
  Medlem Nivå 6
  Satt inte där innan men nu när du lyft upp mig kanske jag sitter kvar. :)

  Jo, men jag tycker nog vi gjort det mesta rätt i Sverige, inte allt såklart, dock kan jag tvärsäkert säga att jag alla dagar i veckan föredrar en grupp specialister vi rodret gentemot en grupp politiker. Precis på samma sätt som jag föredrar att opereras av en kirurg gentemot politiker, åka i ett flygplan med pilot som styr, istället för politiker, osv.

  De länder som i populismens medvind, och för billiga likes, har infört hårda lockdowns, med liten nytta, tror jag kommer få problem när samma populistiska vindar snart vill öppna mer än vad som är rimligt. Kommer dessa politiker då vara beredda att se sina siffror dala för att hålla fast vid en klok väg, -jag tror det inte.

  Personligen tror jag att det är samma människor i Sverige som gnäller på detta som inte känner sig riktigt inkluderade/representerade annars, enklare att stå vid sidan och kritisera än att komma in i matchen.