Byggahus.se

Coronavirus

 1. Silver78
  Självbyggare · Nivå 8
  Jag har några äldre som bor i det villaområde jag bor i. Delade ut lappar till dom och idag handlade jag mat till en som hade hört av sig.
   
 2. Silver78
  Självbyggare · Nivå 8
  En arbetskollega till mig har knappt några symptom men blev testad i samband med smittspårning. Han har Covid-19. De har heller inte testat honom igen så han är heller inte friskförklarad. Rekommendationen är fortfarande för honom att vara hemma. Gått tre veckor nu. Vi har lockdown på kontoret tack vare detta.
   
  • Laddar…
 3. J
  Medlem · Nivå 10
  Men vi kanske kommer först ut krisen, tillsammans med Italien... Smittas nästan alla blir det en rejäl smäll med alla omkomna men Tegnells älskade flockimmunitet uppnås relativt snabbt och vi kan börja bygga upp igen. Jag hade mer trott att vänsterdiktaturer skulle ha detta "offer för samhället tänket" än Sverige och Storbritannien... Är människoliv värda mindre än att undvika en lågkonjunktur/depression? Leder depression till mer lidande? Finns en genomtänkt plan eller är det bara slump att länderna agerar så olika? Är detta lösningen på klimatkrisen och överbefolkningen? Är detta ren Darwinism, strongest survives?

  Personligen ställer jag gärna in utlandsresor, afterski, restaurangbesök mm för att mina nära och kära och även de jag inte känner ska ha större chans att klara sig ur detta. Det är synd att teater, afterski och semesterresor fortgår medan industrin stänger. Nu är vår industri beroende av utländska leverantörer så det spelar nog mindre roll vad vi gör så länge vi inte är avsevärt sämre på att sköta detta än omvärlden...
   
  • Laddar…
 4. B
  Allvetare · Nivå 14
  Du är välkommen att emigrera. Nej visst ja, alla andra länder har ju stängt sina gränser!
   
 5. tttomten
  Medlem · Nivå 13
  **Varför du vill få det att låta som om Sverige inte gör något är en gåta** Jag kan inte kommentera riktigheten i det mesta av det du skriver, det mesta stämmer troligen förutom att Australien skulle tidigarelägga skolornas sommarledighet. Australien går mot vinter nu.

  Här sker massor (jämfört med dina exempel)
  Sverige och resterande länder i världen har i stort sett stängt flygtrafiken, ingen skillnad mot Turkiet.
  Vi bygger sjukhus, precis som Iran men med lite annan karaktär.

  USA diskuterar hävning av karantän i New York.

  Det som skiljer mest är skolstängning och det kan diskuteras om det är bra eller dåligt. Jag hävdar MYCKET dåligt. Om skolor stängs krävs kontaktförbud annars får du en helt annan spridning jämfört med om du ’bara’ stänger och inte gör något annat. Kontaktförbud rimmar illa med landets ideologi så Mao håll skolorna igång. Dessutom skapar du sämre förutsättningar för utsatta barn och även för arbetande föräldrar.
  Om ingen kan arbeta så spelar det ingen roll hur stora sjukhus vi har...
   
 6. R
  Medlem Nivå 6
  Vissa här har dolda agendor, vad deras syfte är går bara att spekulera i.
  Underminera tilltron till vår nuvarande regering, skapa rädsla hos folk, få omkull den svenska ekonomin m.m

  Internet är oerhört kraftfullt för att sprida dolda budskap/propaganda/desinformation, det är därför jag skrev mitt inlägg gällandes källkritik innan.
  För alla kanske inte ser igenom rena troll inlägg.
   
 7. R
  Medlem Nivå 6
  Det behöver inte ens vara några här som har agendor. Det är styrkan med denna form av attack. Ett fåtal personer kan posta desinformationen på några få utvalda ställen och sedan låta sk. nyttiga idioter ( https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyttig_idiot ) sprida den vidare. De sistnämnda finns absolut här.
   
 8. Silver78
  Självbyggare · Nivå 8
  Man får sålla lite.
   
  • Laddar…
 9. Zolt
  Byggnadsvårdare · Nivå 7
  Stäng allt i en period, folk som är i behov av pengar (och som annars går till jobbet när dom är krassliga innan corona hysterin) och inte vill sitta hemma kommer gå till jobbet trots symtom, det vet jag då jag jobbar inom byggbranschen och dom flesta påpekar "vadå är du rädd eller"
   
 10. M
  Medlem Nivå 13
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sleeper_agent
   
 11. Zolt
  Byggnadsvårdare · Nivå 7
  Och snorar o hostar om vartannat
   
 12. T
  Medlem Nivå 6
  "Hej, Agent X. Vi tänkte skicka dig till ett kallt och blött land långt uppe i norr. Ditt uppdrag blir att sitta och hänga på olika forum och avvakta tills en chans att ge dig in i en klimat- eller virusdebatt dyker upp. Då slår du till."
   
 13. M
  Medlem Nivå 13
  Precis! Det är ju det jag snackar om! :surprised: Vi måste lokalisera och fängsla dessa individer snarast innan de totalt raserat allt förtroende för våra svenska myndigheter och åtgärder! :geek:
   
  • Laddar…
 14. M
  Medlem Nivå 13
  Dom har ju dessutom betalt av sina respektive länders underrättelsetjänsten för att ha råd å bygga på sina hus under tiden medans de etablerar sig som rättskaffens husbyggare och i allmänhet hyvens killar (o tjejer också för den delen)!
   
 15. R
  Medlem Nivå 6
  Absolut, men alla har kanske inte förmågan att göra det.

  Det är därför det blir så farligt på ett sådant seriöst forum som detta, dit folk söker sig för kunskap och information.

  Då har man mer tilltro till det som skrivs, speciellt om man inte är uppvuxen på internet och inte vet hur lätt det är att skapa kaos.
  Eller om man är yngre och inte lärt sig vara källkritisk.