Byggahus.se

Coronavirus

 1. Isakare
  Medlem · Nivå 13
  Besökte just en stor butikskedjas huvudlager, det fanns hur mycket skithuspapper som helst.
   
  • Laddar…
 2. Dan_Johansson
  Allvetare · Nivå 14
  Eller min favorit ;
  "Det svåraste som finns är att följa en enkel instruktion"
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem Nivå 10
  Du verkar läsa figuren (3) fel. Man jämför "Case isolation, household quarantine and general social distancing" med "School and university closure, case isolation and general social distancing". Dessa alternativ ger i stora drag samma effekt, men varianten med skolstängning är effektivare och är den enda som klarar att inte överbelasta vården.

  Författarna konkluderar också att "A minimum policy for effective suppression is therefore population-wide social distancing combined with home isolation of cases and school and university closure."
   
 4. Silver78
  Självbyggare · Nivå 8
 5. F
  Medlem Nivå 10
  Nej, risken är inte stor. Den är liten, men den är inte noll.
   
 6. Silver78
  Självbyggare · Nivå 8
  Om vi bara har 120 IVA platser i Stockholm och det blir 300 som behöver vård så kommer man vara tvungen att prioritera hårt. Vilka 180 skall man skicka till döden och vilka skall man försöka rädda?
   
  • Laddar…
 7. L
  Medlem · Nivå 11
  FHM har gjort ett bra jobb och hjärntvättat folket att Coronavirus influensan kan bara vara farligt för äldre människor och att chansen att dö av sjukdomen för de unga är väldigt liten. Så är det inte alls i verkligheten. I helgen fick jag bekräftad att några vänners släktingar har dött av Coronaviruset. En ung man som var 28 år och en kvinna som var 32 år. Så ser verkligheten ut. Allt annat statisk passar bäst som toa papper när det ändå har blivit ont om det.
   
 8. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Man bygger i detta nu om Älvsjömässan för att få fler platser.

  Och nej, det är väldigt liten risk för yngre att dö. Däremot är det en inte helt oansenlig andel som behöver vård. Men att man behöver vård är inte liktydigt med att dö.
   
 9. F
  Medlem Nivå 10
  Ja det är en annan fråga. Det man gör nu är att bygga ut antalet platser till långt fler, med exempelvis upp till 200 platser i Älvsjö.
   
 10. pacman42
  Medlem · Nivå 13
  Ditta på höjden på den gröna puckeln i alternativet med skolstängning, den blir mycket högre. Den oreangea linjen (med hushållskarantän istället för skolstängning) plattar ut behovet mycket mer, men kräver en ökning av antalet intensivvårdsplatser tidigare. Dvs, den leder till färre dödsfall.

  Bägge kurvorna leder till en puckel i december dock. Notera att kurvan med skolstängning får ännu högre puckel än kurvan där man inte gör något! I praktiken är det hushållskarantän som behövs. Att ta till alla åtgärder utom karantän av hushållen redan från början ger den gröna kurvan som är sämre än den svarta.

  Detta kan man sedan använda för att tolka Tegnells uttalanden om timing, dvs han vill ta till olika åtgärder vid olika tillfällen för att få kurvan så platt som möjligt.

  Oavsett hur man gör så kommer ändå antalet IVA-platser att överskridas mångfalt när puckeln kommer. Vi skjuter bara problemet framför oss enligt denna rapporten.
   
 11. Anna_H
  Husägare · Nivå 19
  Vilket land pratar vi om och vilka underliggande sjukdomar hade de?
   
 12. tttomten
  Medlem · Nivå 13
  Jag vet inte vad du har för agenda att sprida dina väldigt negativa tongångar och inte ta till dig av statistisk. se tex mitt svar till dig i inlägg #3357
   
 13. F
  Medlem Nivå 10
  Det är väl snarare så att man undrar om det är du som drivs av ett behov av att sprida tvivel och rykten? Det är knappast någon som förnekat att det sker enstaka dödsfall i lägre åldrar. Det är precis som med vilken influensa som helst. Det viktiga budskapet är fortfarande att det är väldigt sällsynt, och oftast personer som har andra underliggande sjukdomar.
   
 14. F
  Medlem · Nivå 11
  Det är propaganda för att folk ska fortsätta gå till sina jobb. Har du inte funderat på varför det alltid ska påpekas när nån dött att personen var gammal och hade underliggande sjukdomar. Men om man läser lite mellan raderna så står detta ungefär var tredje gång. Två gånger av tre verkar det inte finnas information om ålder och underliggande sjukdomar.

  Från worldometer:
  "1847 new cases and 112 new deaths in France. 50% of the 1,525 patients currently in intensive care are under 60 years old"

  50% av intensivpatienterna under 60.

  Samma sak i USA:
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/...unga-vuxna-blir-allvarligt-sjuka-av-coronavir
   
  • Laddar…
 15. F
  Medlem Nivå 10
  Puckeln i december är bara för att man tagit bort smittspriddningsåtgärderna ur simuleringen i september. Det är inget som kommer av åtgärderna utan är bara för att illustrera vad som händer om man lättar restriktionerna. I ett verkligt scenario måste man givetvis bibehålla åtgärder på någon nivå så länge det behövs. Det är det som diskuteras i samband med figur 4.

  Slutsatsen av rapporten är att skolstängning är nödvändig för att inte överbelasta vården. Om det sedan är sant även i verkligheten är en annan sak. Det spekuleras t ex i att skolorna inte driver den här smittspridningen i samma omfattning som en vanlig influensa.